Vicepreședintele ANPC, Vera Mitran, va susține la Alexandria o dezbatere cu populația despre echilibrul alimentar

în Administratie/Omul de lângă noi

Teleormănenii sunt așteptați în cursul zilei de mâine, 28 ianuarie, cu începere de la ora 10.30, pentru a participa la o dezbatere legată de consumul echilibrat de alimente. Evenimentul este susținut la nivel local de Vera Mitran, vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și are drept scop educarea populației în vederea unui consum inteligent de alimente. Evenimentul se înscrie în campania inițiată de Ro.aliment „Să înțelegem mai bine alimentele” și are susținerea ANPC, ANSVSA, APRIL, ARC, APAR, ASMP, ROMALIMENTA și ROMPAN. Evenimentele de acest tip s-au derulat în România și anul precedent, dar e prima dată când acest lucru se întâmplă la nivelul județului Teleorman, unde o dezbatere cu populația pe această temă era necesară.

La dezbatere vor participa Vera Mitran Piticu, vicepreședinte ANPC, Valer Hancaș, director de comunicare și corporate affairs Kaufland România, Dorin Cojocaru, Președintele Asociației Patronale Române din Industria Laptelui și Magdalena Obădan, medic stomatolog Implant Consult.

Evenimentul va avea loc la Kaufland Alexandria și sunt așteptați toți locuitorii județului Teleorman interesați de posibilitatea de a schimba opinii cu profesioniști în materie.

Potrivit Verei Mitran, evenimentul este important pentru județul Teleorman, pentru că el aduce în prim-plan drepturile consumatorilor, drepturi de care nu mulți teleormăneni sunt conștienți.

„Consumatorii din România sunt egali în drepturi cu cei din Europa. Ca mamă, ca cetățean al Alexandriei și vicepreședinte ANPC îmi doresc ca aceste drepturi să fie respectate. Iar un prim pas este acela ca locuitorii județului să le cunoască și acest lucru se poate face cel mai ușor prin intermediul unei dezbateri publice”, a declarat Vera Mitran pentru ziarul Liber în Teleorman.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*