Un jurnalist teleormănean, acuzat de şantaj – Victor Drăguşin: “Mi-a spus că el are rate de plătit la casă şi maşină, dar are informaţii care mă vor forţa să îl ajut…”

în Actualitate

jurnalismCarmen Dumitrescu

Rolul jurnalistului pe lume e acela de a contribui la conturarea unei perspective juste asupra activităţii celor care ne conduc. Însă, iată, apar situaţii în care jurnaliştii se dedică unor acţiuni contrarii misiunii lor declarate şi apelează la şantaj, în speranţa că vor avea o pâine mai albă de mâncat. Este, se pare, şi cazul unui jurnalist din Teleorman, recent disponibilizat, despre care mai mulţi angajaţi ai Primăriei Alexandria, dar şi primarul Victor Drăguşin declară că se dedică, în ultima perioadă, unor acţiuni de presiune şi şantaj. Situaţia este deranjantă nu numai prin prisma moralităţii ei, cât prin aceea că astfel de acţiuni dezonorează întreaga breaslă a jurnaliştilor teleormăneni, din ce în ce mai puţini în decursul ultimilor ani.

Citiţi continuarea în ediţia print a ziarului Liber în Teleorman.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*