liberinteleorman.ro

Un jandarm a găsit în Teleorman un obiect confecționat în anul 1500 înainte de Hristos

27 septembrie 2023
Advertisement

Un jandarm pasionat de arheologie a descoperit, în Teleorman, un obiect care datează din Epoca Bronzului Mijlociu, secolele XVII-XVI înainte de Hristos.

„Un jandarm a găsit în Teleorman un obiect confecționat în anul 1500 înainte de Hristos. Pasiunea colegului nostru, Dan, a scos la suprafață o adevărată descoperire arheologică. Dan, alături de un alt prieten, au pornit într-o nouă aventură de descoperire a dovezilor istoriei ce zac îngropate în pământ de mii de ani. Pe câmpurile Teleormanului, au început căutarea. După aproximativ două ore, semnalul transmis de detectorul său anunța un obiect valoros. Dan lasă din mână unealta si începe să sape. La aproximativ 25 de centimetri, într-un bulgăre de pământ, a descoperit un obiect ce nu părea a fi din lumea noastră. La marginea unei culturi de grâu, era ascuns în bulgărele de țărână, exact ca într-o capsulă a timpului, un vârf de lance, care datează din Epoca Bronzului Mijlociu, secolele XVII-XVI înainte de Hristos, adică de acum mai bine de 3700 de ani.

„A fost o întâmplare extrem de fericită pentru mine. Am avut rara șansă de a scoate la suprafață o parte din istoria mai puțin știută a lumii”. – ne spune Dan. După această impresionată descoperire, Dan a predat valoroasa moștenire către Muzeul Județean Teleorman, autoritatea care a certificat perioada de proveniență a vârfului de lance. Tot reprezentanții Muzeului spun că acest vârf de lance era considerat comoară și avea o semnificație culturală și socială deosebită. De acum înainte, importanta descoperire arheologică va rămâne în patrimoniul Muzeului și, alături de ea, va sta și numele colegului nostru, cel care a redat lumii o parte a istorie de acum aproape 4 milenii”, a transmis Jandarmeria.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Taxă TV: Cum își plătește Victor Drăgușin aparițiile la Antena3 – Sume virate din contul Primăriei Alexandria

Următorul articol

Cum să te întâlnești cu un Workaholic fără să-ți pierzi mințile

Cele mai recente articole de Actual