liberinteleorman.ro

Dănuț Cristescu: „Am votat împotriva Ordonanței Debranșării”

10 august 2021

Senatorii PSD au votat împotriva Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 84/2021 care permite furnizorilor de utilităţi să debranşeze consumatorii aflaţi în imposibilitatea de a-şi achita facturile restante. Situaţia acestor consumatori s-a agravat exponenţial în contextul liberalizării sălbatice a pieţei de energie care a condus la creşteri explozive ale tarifelor la energie electrică şi gaze naturale. Printre senatorii care au spus NU acestei ordonanțe a fost și Dănuț Cristescu, el considerând că guvernul înțelege să protejeze profitul firmelor furnizoare și nu pe românii vulnerabili.

„Am votat împotriva Ordonanței Debranșării Am votat împotriva punerii pe ordinea de zi, în ședința extraordinară a Senatului de astăzi, a Ordonanței de Urgență care permite debranșarea de la utilități a celor care nu își pot plăti facturile. Coaliția de dreapta ar fi trebuit să convoace sesiunea extraordinară la Camera Deputaților pentru a amenda și vota Legea consumatorului vulnerabil, în loc să afecteze grav viața a sute de mii de români care vor fi debranșați de la gaze și energie în plină iarnă. Prețurile au explodat, se anunță cea mai scumpă iarnă din istoria noastră recentă, iar guvernul înțelege să protejeze profitul firmelor furnizoare și nu pe românii vulnerabili, adică familiile cu mulți copii sau cu venituri mici sau pensionarii cu pensie minimă.

Biroul permanent al Senatului a convocat plenul în sesiune extraordinară, marţi de la ora 14.00, pentru o informare legată de adoptarea de către Guvern, pe 5 august, în vacanţa parlamentară, a OUG 84/2021, prin care sunt abrogate prevederi cu privire la debranşarea sau deconectarea clienţilor rău-platnici la gaze naturale şi energie electrică.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Oameni ai focului din Teleorman, în Grecia – Cine sunt cei patru pompieri cu care ne mândrim

Următorul articol

Un cetățean din Segarcea este terorizat de barul unui consilier al PSD: „Îmi afectează sănătatea”

Cele mai recente articole de Actualitate