liberinteleorman.ro

Un bărbat a jefuit o persoană, în Ajunul Crăciunului, amenințând-o cu un cuțit

25 decembrie 2023

Un incident șocant a avut loc în comuna Lița, în ajunul Crăciunului, atunci când un individ a folosit un cuțit pentru a jefui o altă persoană. Potrivit informațiilor furnizate de autorități, agresiunea a avut loc în plină zi, în timp ce comunitatea se pregătea de sărbători. Persoana vătămată a fost amenințată cu moartea de către atacatorul înarmat cu un cuțit, care a cerut să-i fie predată suma pe care o avea, adică 500 de lei.

„Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Turnu Măgurele este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
La data de 24.12.2023, organele de cercetare ale poliţiei judiciare sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele au înregistrat cauza penală şi dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, faptă prev. şi ped. de art. 233, art. 234 alin. (1) lit. a) şi f) din Codul penal, constând în aceea că, în data de 24.12.2023, în jurul orei 13:30, o persoană de sex masculin din com. Lița, jud. Teleorman, folosind un cuţit şi ameninţări cu moartea a deposedat-o pe persoana vătămată de suma de 500 de lei.
Ulterior, în cursul urmăririi penale, a fost dispusă luarea măsurii preventive a reţinerii faţă de inculpat, pentru o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 24.12.2023 (suspect la momentul luării măsurii).
În continuare, la data de 25.12.2023 Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele a solicitat luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, faţă de inculpat.
Facem precizarea că dispoziţia de punere în mişcare a acţiunii penale, nu este de natură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie a inculpaţilor, aceasta fiind o etapă obligatorie în cadrul procesului penal, eventuala vinovăţie urmând să fie stabilită de către instanţa de judecată după parcurgerea judecăţii”, potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Accident, la Smârdioasa! 3 copii și mama lor au ajuns la spital

Următorul articol

Cel mai cald Crăciun – 19 grade la Zimnicea și Turnu Măgurele

Cele mai recente articole de Actualitate