Toată fauna pesedistă a ucis pe domeniul de vânătoare al baronului de Teleorman: „Când vorbeam că vine Dragnea să vâneze foloseam un cod, îi ziceam „domn preşedinte“ sau „barosanul“. Nu-i ziceam numele… „

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

Situația fondurilor de vânătoare ale Asociației Turris este clară pentru toți teleormănenii. Cu mulți ani în urmă, Cristian Neacșu, un fost director al asociației, angajat chiar de Liviu Dragnea, susținea că fondurile de vânătoare de la Asociația Turris sunt ale lui Dragnea. Dar o nouă filmare din Proiectul „Valiza”, ajunsă în posesia jurnaliștilor Rise Project, arată clar că la partidele de vânătoare participau atât șefi ai Teldrum, cât și toată spuma pesedistă din țară. Preambulul episodului al doilea aferent dezvăluirilor Rise Project este un montaj de fotografii și filmultețe de la partidele de vânătoare organizate pe fondurile de vănătoare ale Asociației Turris. Printre protagoniștii montajului se numără Petre Pitiș și Florea Nedea, ambii directori ai Teldrum, dar și baronii PSD Marian Oprișan, Adrian Țuțuianu sau Paul Stănescu. Lângă ei, în poze, stă, așa cum e ușor de ghicit, Liviu Dragnea.

Despre situația fondului de vânătoare al lui Dragnea a relatat în presa locală cu ani în urmă un fost director angajat chiar de Liviu Dragnea, Cristian Neacșu: “ Întrebaţi în Turnu, în Alexandria, toată lumea ştie că fondurile de la asociaţia Turris sunt ale lui Dragnea. Iar pe mine Dragnea în persoană m-a angajat ca director la asociaţia Turris. A rămas de la început să nu spun nimănui că sunt ale lui Dragnea. Şi prin telefon când vorbeam că vine Dragnea să vâneze foloseam un cod, îi ziceam „domn preşedinte“ sau „barosanul“. Nu-i ziceam numele…

Tata a fost primul director al lui acum cincisprezece ani. Atunci au licitat pentru două fonduri în judeţul Dolj, dar două fonduri sărace, braconate, vai mama lor. Şi atunci Dragnea a aranjat cu Regia Naţională a Pădurilor ca să dea la schimb cele două fonduri proaste din Dolj pe două foarte bune din Teleorman, gospodărite bine. Tata s-a ocupat de acea licitaţie şi de transfer, dar cu bani de la Dragnea şi cu aranjamentul lui Dragnea. Apoi a mai luat şase fonduri prin fals de la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi încă vreo două în altă parte. Are zece fonduri de vânătoare în total acum, din ce ştiu eu.”

Ulterior, șeful fondului de vânătoare Turris a devenit Mădălin Ioniță, fostul șofer al lui Liviu Dragnea și actualul proprietar (în acte) al averii lui Dragnea de la malul Dunării, cunoscute sub denumirea de „Briza Dunării”. În același timp, soția lui Mădălin Ioniță a fost colega de birou a Bombonicăi la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție Copilului Teleorman. Facem aceste mențiuni pentru a fi foarte clar pentru toată lumea cât de profunde sunt conexiunile dintre acești indivizi care au devenit părți componente ale caracatiței roșii din Teleormanul distrus de Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*