liberinteleorman.ro

Asfaltare cu apă de ploaie în cartierul de la UM Alexandria

Monica Vasilescu

Prin 2014 au demarat lucrările la obiectivul de investiții “Infrastructură și utilități pe Șoseaua Turnu Măgurele”, în zona fostei Unități Militare din Alexandria. Contractul a fost semnat  cu Ministerul Dezvoltării Regionale, este finanțat în baza Programului de Dezvoltare Locală și cuprinde următoarele direcții importante: canalizare pluvială, canalizare menajeră, alimentare cu apă, două stații de pompare pluvială și menajeră, iluminat public, străzi, trotuare… Cartierul care urmează să se ițească la marginea Alexandriei cuprinde 86 de case care vor fi făcute din fonduri private, din banii celor care au cumpărat terenurile, dar și 16 case realizate de ANL prin credit ipotecar.

Totul sună bine teoretic, dar ne omoară ca de obicei, practica. Cum de ceva vreme Teleormanul ”exportă” o renumită firmă de construcții în multe localități din țară, fiind câștigătoare de licitații pentru utilajele și conceptele sale de ultimă generație, la Alexandria se face treaba în mod primitiv. Din lipsă de timp sau din neglijență, asfaltul în zona care se vrea a fi cea mai frumoasă din oraș se toarnă… pe ploaie.

Dacă, în mod constant, 15:30 nu prea se mai întrevede picior de muncitor prin zonă, ieri, la 16:50, prin stropi consistenți de ploaie, Doreii întindeau smoala de zor la intrarea în cartier, după cum se poate observa în imagini, ceea ce ne face să credem cu sfințenie în durabilitatea lucrărilor gestionate de ”mâinile forte” ale slujitorilor națiunii, pentru care unii mai dau și bani.
Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

CJ Teleorman, pe Harta Clientelismului la PNDL

Următorul articol

Toată fauna pesedistă a ucis pe domeniul de vânătoare al baronului de Teleorman: „Când vorbeam că vine Dragnea să vâneze foloseam un cod, îi ziceam „domn preşedinte“ sau „barosanul“. Nu-i ziceam numele… „

Cele mai recente articole de Actualitate