liberinteleorman.ro

Tibi Neamu nu se omoară cu munca și nici cu logica

30 septembrie 2015

Monica Vasilescu

tibi neamuTiberiu Neamu este un nume de rezonanță în comuna sa, Viișoara, acolo unde este primar de vreo trei ani. Ce-l face notoriu pe șeful edil este chiar identitatea sa, care s-a regăsit până de curând la loc de cinste pe unele străzi din localitate, care îi purtau numele. Acum, strada Neamu-deal, Neamu-vale sau strada aspiranților nu mai există, dar a rămas gândul că măcar prin nume putea lăsa și Neamu ceva în urma sa. Pentru că, altfel, ”nu s-a omorât cu munca”, după cum însuși a mărturisit, la postul de televiziune Media Sud, în cadrul emisiunii „În centrul atenției”, moderată de Nina Bucur. Chiar dacă spune direct, așa cum îi place, că nu prea s-a spetit muncind, Neamu nu a pierdut ocazia să se laude și să se considere excepția din zonă în privința primarilor din Opoziție care au reușit să îndeplinească unele obiective. Nu știm care sunt acelea, că nu le-a nominalizat, dar a menționat un proiect neterminat, pe care l-a moștenit de la fosta administrație, o investiție de alimentare cu apă realizată în procent de 35%. Domnia sa a specificat faptul că ”a consultat consultanții” pentru a vedea cum se poate finaliza lucrarea, mai ales că fonduri nu sunt, și, mergând cu logica până la capăt, s-a dus la Consiliul Județean Teleorman și a semnat un contract cu zero lei finanțare. Nu spunem că Adrian Gâdea nu i-ar fi pus dinainte contractul absurd, dar nu pricepem de ce și-a pus iscălitura pe actul aberant. În fine. Probabil că ”logica are și politică”, așa cum a spus primarul în declarațiile sale, și, dacă ar fi să admirăm un gest al acestuia, acela ar viza faptul că nu plătește cotizație la Euroteleorman, asociația care smulge sume enorme de la foarte multe administrații publice locale, în schimbul unei Parade a Europei care a devenit mai mult un eveniment cu tentă electorală, decât unul pentru bucuria elevilor.

În rest, avem toată stima pentru politicianul din el, care recunoaște că o eventuală alianță a PNL cu ALDE ”îl cam depășește”, dar… ”orice este posibil”. Și ce dacă rațiunea îi mai joacă feste primarului, important este că un mesaj, oricare ar fi el, a ajuns la cetățenii din comuna Viișoara, iar Tibi Neamu a fost pentru 50 de minute în centrul atenției, acolo unde ar face bine să nu rămână mai mult timp.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Dumitru Goldbach – prefața ALDE Teleorman

Următorul articol

Băbuțele din piață sunt umilite și alungate de Poliția Locală Alexandria

Cele mai recente articole de Actualitatea politică