Băbuțele din piață sunt umilite și alungate de Poliția Locală Alexandria

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

militia localaAșa cum lupul își schimbă părul, dar năravul ba, și unii polițiști locali și-au pus o haină nouă și au rămas cu aceleași apucături. Deși au fost înveșmântați corespunzător de către municipalitate și dotați cu tot ce trebuie pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, câțiva foști comunitari au rămas tot la stadiul de gardieni. Ei păzesc zi de zi piața centrală din Alexandria și, în loc să identifice hoții și scandalagii, se iau la harță cu femeile în vârstă care vin să vândă o legătură de leuștean.

Săptămâna trecută, în miezul zilei, o reprezentantă de seamă a Poliției Locale Alexandria, care face de râs nu doar instituția în sine, ci și pe exponentele genului feminin, care au, de regulă, o comportare aparte, a avut o reacție vrednică de o mahala autentică. ”Doamna” în cauză s-a răstit la o bunică așezată pe marginea drumului către piață, cu câteva smocuri de verdeață în față, de parcă pusese mâna pe cel mai periculos infractor. ”Ți-am spus să dispari de aici! De ce ai mai venit? Să nu te mai văd cu astea întinse pe aici!”, urla ”femeia legii”, fără a ține cont măcar de faptul că doamna cu zarzavatul avea o vârstă respectabilă.

Umilă și cu frică de autorități, bătrâna a rostit doar un molcom ”am înțeles”, și-a strâns marfa și a plecat spre casă cu doar câțiva lei, atât cât a reușit să vândă din produsele sale, până la apariția poliției locale. Celelalte vânzătoare din apropiere, care au reușit să obțină certificat de producător pentru a nu mai fi alungate din piață, au spus că aceasta este atitudinea zilnică a cadrelor polițienești de la Locală, purtare pe care o blamează atât din punct de vedere legal, cât, mai ales, moral. Ele spun că, pentru o persoană vârstnică, e mai mare deranjul să se perinde pe la primărie, să obțină documente, în condițiile în care producția este infimă. Cât privește partea etică, este revoltător ca un om pus să ia atitudine în comunitate să fie lipsit total de bune maniere și să poarte o haină a statului care îi este, vizibil, incomodă. Nu că am avea așteptări de la niște flăcăi reciclați din paznici în agenți de ordine, dar măcar pentru faptul că Poliţia Locală din Alexandria îi costă pe cetăţeni multe miliarde de lei anual am fi avut pretenția să se împiedice și de porcii țiganilor, nu doar de băbuțele amărâte din piață.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*