liberinteleorman.ro

Tentativă de fraudă la vot: o femeie a primit mai multe buletine de vot

9 iunie 2024

Până la ora 15:00, la nivelul judeţului Teleorman, procesul electoral s-a desfășurat fără a fi înregistrate incidente deosebite, la toate cele 334 de secții de votare.

Toate sesizările cu caracter electoral primite sunt gestionate corespunzător și echidistant, după finalizarea verificărilor urmând a se stabili care dintre acestea se confirmă.

Astăzi, până la ora prezentei informări, au fost înregistrate 46 de sesizări privind desfășurarea procesului electoral, majoritatea aspectelor reclamate neconfirmându-se (anterior acestei zile fiind înregistrate 21 de
semnalări).

La o secție din comuna Stejaru, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană ar fi însoțit un alegător în cabina de vot, fiind aplicată sancțiune contravențională.

Tot la Stejaru, sat Socetu, polițiștii au întocmit dosar penal pentru tentativă de fraudă la vot, în cazul unei femei de 65 de ani, din municipiul București, care ar fi primit mai multe buletine de vot. Fiind observată, femeia a restituit buletinele de vot și și-a exercitat dreptul de vot pentru alegerile europarlamentare. Cercetările continuă.

De asemenea, se află în curs de cercetare o sesizare cu privire la pierderea unei ștampile de vot de la o secție de votare din Călmățuiu de Sus, fiind întocmit dosar penal.

Reamintim că structurile Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară activităţi în sistem integrat pe toată perioada desfăşurării procesului electoral, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiţii de siguranţă şi pentru a verifica şi sancţiona cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale.

Pentru un plus de siguranță, au fost constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o impune.

La acest moment, sunt în curs de verificare mai multe sesizări privind afișele electorale care nu au fost îndepărtate – la Alexandria, Zimnicea și Botoroaga – și comercializarea de băuturi alcoolice la mai puțin de 500 m de secțiile de votare, la Valea Cireșului.

Totodată, pe raza județului sunt organizate mai multe filtre rutiere, cu scopul de a verifica transportul de persoane, în contextul electoral, pentru depistarea persoanelor care încalcă prevederile legale, precum și pentru fluidizarea traficului rutier.

În cadrul acțiunilor desfășurate până la această oră în trafic, au fost verificate peste 250 de persoane și 190 de vehicule, fiind aplicate 60 de sancțiuni contravenționale. Totodată, au fost reținute 5 permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare, fiind înlăturate potențialele cauze ce ar fi putut periclita siguranța circulației rutiere.

Acționăm cu imparțialitate pentru respectarea cu strictețe a normelor legale, o atenție deosebită fiind acordată verificărilor privind comiterea unor contravenții sau infracțiuni electorale, indiferent de persoanele implicate.

Efectivele M.A.I. rămân mobilizate pentru a asigura intervenția rapidă și cercetarea cu celeritate a tuturor sesizărilor.

Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Două persoane, în cabina de vot, la Stejaru

Următorul articol

Adrian Gâdea și Victor Drăgușin, realeși în funcții cu peste 55% dintre voturi

Cele mai recente articole de Actual

Ț𝐢-𝐚𝐢 𝐝𝐨𝐫𝐢𝐭 𝐯𝐫𝐞𝐨𝐝𝐚𝐭𝐚̆ 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐚𝐜𝐢 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐢? 𝐀𝐜𝐮𝐦 𝐚𝐢 𝐨𝐜𝐚𝐳𝐢𝐚

Pentru anul de învățământ 2024 – 2025, 𝐈𝐧𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐒𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ „𝐀.𝐃. 𝐆𝐡𝐢𝐜𝐚” 𝐚𝐥 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧 recrutează candidați pentru locurile aprobate