Teleormanul foarte sărac are afaceriști de top

în Politica altfel

Monica Vasilescu

IMG_4229Nu ştim dacă în săracul judeţ Teleorman se poate vorbi în termeni reali despre succesul în afaceri, dar constatăm an de an, la topul firmelor, că businessmanii de la noi rămân pe poziţii în privinţa profitului. Societăţile comerciale meritorii din judeţul nostru, din domenii precum servicii, agro-alimentar, construcţii, industrie, au primit şi în 2015 distincţii din partea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman, la evenimentul care, spun organizatorii, polarizează energii, stimulează orgolii şi răsplăteşte ambiţii.

IMG_4235În acest an, la evaluarea pentru anul 2014, mulţi afacerişti, mai mult sau mai puțin remarcabili, au luat parte la întâlnirea organizată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman, la Restaurantul Rustic din Alexandria, maestrul de ceremonii fiind preşedintele Marin Niculcea, care a aniversat şi 25 de ani de la înfiinţarea camerei de comerţ moderne.

Alături de elita comunităţii de afaceri şi antreprenorii de nădejde, cu rezultate validate, s-au aflat autorităţile locale şi județene. Ceremonialul a reunit oficialităţi precum: preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Ionuţ Gâdea, prefectul Carmen Daniela Dan, primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, o delegaţie a administraţiei publice din Bulgaria.

Reprezentanţii mediului de afaceri, deţinători a 75% din cifra de afaceri a judeţului, au fost apreciaţi de către autorităţile locale, care le-au promis sprijin în tot ceea ce ţine de administraţia publică. Premiile înmânate de președintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman au constat în diplome, trofee şi plachete.

Marii câştigători din top sunt firme precum: Electrotel SA (cercetare), Hidro Olt SRL, Elconstruct SRL, TelDrum (construcţii), Autocora SRL, Proinvest SRL, Eurocar Service Teleorman SRL, Plus Auto Com SRL, Apicola SRL, Rofal SRL, Eurosiloz, Germino etc.

Analizând un pic Topul, remarcăm faptul că mulţi dintre cei care au ajuns să ocupe un loc fruntaş în clasament sunt cam aceiaşi afacerişti premiaţi și în trecut, care au reușit să ”se descurce” și în sărăcia locală, destui dintre ei având protecţia unui partid puternic sau a unor persoane cu decizie în stat.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Mă uit la unii dintre acești ”afaceriști de top”, sufocați de burți și guși, care și-au falimentat de 25 de ani propriul oraș pentru înavuțirea proprie. Ei spun, de multe ori, pentru adormirea vigilenței, că nu mănâncă cu două guri. În poză se vede clar că mănâncă cu…șase tacâmuri. Nu le este greu, mai ales că sunt de neam umil?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*