O.R.A.de PARTICIPARE – Videle

în Actualitate

12204641_913001722069445_991821045_nPornind de la premisa că un cetățean informat este un cetățean puternic, sâmbătă și duminică, elevii școlilor din Videle învață să participe la viața comunității printr-o serie de activități de educație nonformală organizate în cadrul programului Școala pentru pentru Democrație. Alături de ei se vor afla reprezentanți ai Expert Forum, Romanian Center for European Policies (CRPE) și British Council, precum și cadre didactice și reprezentanți ai comunității locale. În cadrul proiectului sâmbătă, 31 octombrie 2015, vor discuta despre participare publică, cetățenie activă cu Alina Constantinescu, British Council și Septimius Pîrvu, Expert Forum, la Școala Gimnazială Nr. 2 Videle, iar duminică, 1 noiembrie 2015, vor prezenta problemele tinerilor din localitate, alături de autoritățile locale, la Primăria din Videle. Coordonatorul proiectului la nivelul orașului Videle este profesorul de istorie –cultură civică, Iorga Monica (Școala Gimnazială Nr. 2 – Liceul Teoretic Videle)

Școala pentru democrație se desfășoară în cadrul Proiectul Cetățenia activă – un instrument puternic pentru consolidarea statului de drept este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. (http://expertforum.ro/cetatenia-activa/)

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*