Teleormanul a spus DA campaniei „Let’s Do It, România!“

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

Cel mai amplu proiect de curăţenie generală – „Let’s Do It, România!“ – a atins punctul culminant în Teleorman, reușind să alăture sute de oameni cu scopul de a strânge gunoaiele din judeţ. Încă de la primele ore ale zilei, elevi, profesori, reprezentanți ai instituțiilor din județ, alături de mulți cetățeni implicați s-au echipat corespunzător și s-au alăturat voluntarilor care au spus, în număr foarte mare, DA acțiunii „Let’s Do It, România!“ Potrivit organizatorilor evenimentului, intens promovat pe rețelele de socializare, la acțiunea de sâmbătă au participat în jur de 700 de teleormăneni, care au avut la ei, pe lângă spirit civic, mănuși și saci pentru strângerea deșeurilor.

Campania „Let’s Do It, România!“ a început sâmbătă, 15 septembrie și este cea mai ambiţioasă acţiune civică de până acum. În Ziua de Curăţenie Naţională a avut loc World Cleanup Day, în care au fost implicate peste un milion de persoane unite de „un singur scop, acela de a face curat în toată România“, conform celor declarate de Anca Baniţă, manager Comunicare „Let’s Do It, Romania!“. Obiectivul campaniei este acela de a mobiliza 5% din populaţia globului pentru a produce o schimbare semnificativă în comportamentul oamenilor față de resursele utilizate şi faţă de deşeurile generate. Din acest motiv mișcarea este una de talie internaţională și a unit 150 de ţări, ce au făcut curăţenie în aceeaşi zi.

Toti cei care s-au alăturat campaniei s-au putut înscrie în program încă din 14 august pe www.letsdoitromania.ro, iar platforma electronică prin intermediul aplicaţiei World Cleanup le-a permis alegerea zonelor pe care urmează să le curețe. Harta deşeurilor cuprinde 1.600 de mormane de gunoi răspândite în întreaga ţară, iar aplicaţia poate fi descărcată gratuit din AppStore sau GooglePlay.

Debutul mișcării a avut loc în Estonia, în anul 2008, unde în numai cinci ore, 50.000 de voluntari au adunat peste 10.000 de tone de deşeuri. În ultimii şapte ani au fost derulate 400 de campanii de conştientizare, în urma cărora s-au colectat 18.000 de tone de deşeuri, iar din totalul voluntarilor implicaţi, 797.000 au fost elevi. La nivel global, începând din 2008, peste 20 de milioane de oameni din 113 ţări au luat parte la campaniile „Let’s Do It“.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*