liberinteleorman.ro

O elevă din Teleorman susține că a fost hărțuită sexual în biblioteca școlii de profesorul ei

15 septembrie 2018

Carmen Dumitrescu

Un nou scandal uriaș a pus pe jar oamenii din comuna Lunca. O elevă de doar 14 ani își acuză profesorul de matematică, în vârstă de aproape 60 ani, de hărțuire sexuală. Culmea, totul s-a întâmplat chiar în biblioteca școlii din satul Prundu, unde eleva, împreună cu o colegă de-a ei, își ajutau profesorul să aranjeze niște cărți. Se pare că, la un moment dat, cadrul didactic ar fi trimis-o pe una dintre fete să-i cumpere un suc, pentru a-și asigura niște momente de intimitate cu cealaltă elevă.

Sanda Dună, mama copilei, susține că și acum fiica ei e profund traumatizată de ce s-a întâmplat și ne-a povestit ce a aflat de la copilul ei, la întoarcerea de la ore: „Ne-a terminat asta, ne-a dat peste cap, nu mai pot! Sunt mama a cinci copii și muncesc de dimineața până seara. Bărbatul meu e plecat la muncă în Anglia. Vă dați seama cum m-am simțit când a venit fata mea acasă plângând și tremurând. Fata a mers la școală, ca de obicei. Avea încredere în el, că i-a fost și diriginte. Și pentru ea profesorul e un al doilea părinte. El mai punea mâna pe fete, dar ele au crezut că sunt gesturi părintești. Era, deci, a doua zi de școală. Fata mea era cu o colegă. Doamna de engleză le-a trimis în bibliotecă să aranjeze niște cărți, cu profesorul de matematică. Profesorul se numește Ion Gulie. Fetele l-au întrebat dacă are nevoie de ajutor, el a acceptat ajutorul. A stat cu ele, cât au aranjat cărțile și, la un moment dat a trimis-o pe colega fetei mele să-i cumpere un suc. S-a dus copilul, că așa sunt educați copiii, să nu refuze un profesor. Și a rămas singur cu fata mea. S-a dat pe lângă ea, a mângâiat-o pe gât, a luat-o de după gât și i-a zis vorbele astea. Mă scuzați că vi le spun, dar chiar așa i-a zis: „Stai să te f…t și eu o dată.” Fata a rămas șocată, când a auzit. Și el a continuat: „Că dacă stai, eu am influență, eu am omenie și te ajut să pleci la un liceu în București. O să te ajut să fii om mare.” Fata atunci a reacționat și i-a spus că n-are nevoie de ajutor. El când a văzut că fata a ripostat, a ieșit din bibliotecă. Fata i-a povestit colegei când s-a întors și a făcut un atac de panică. Am chemat poliția și salvarea.”

Familia a făcut reclamație la poliție pentru agresiune sexuală, lucru confirmat de purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Teleorman, Teodora Dragole: „Da, există o astfel de sesizare, dosarul e în lucru. Vorbim despre un comportament inadecvat al unui cadru didactic, înțeleg că practic a fost vorba de o îmbrățișare.”

Inspectoratul Școlar Județean Teleorman nu a răspuns până acum referitor la atitudinea pe care o va avea în acest caz, în ciuda încercărilor noastre repetate de a o contacta pe Valeria Gherghe. Mai mult, mama fetei ne-a mărturisit că reprezentanții inspectoratului au sfătuit-o să nu discute cu presa.

Totuși, aflăm că profesorul de matematică Ion Gulie este vechi în învățământ și, potrivit unchiului fetei, mai sunt și alte copile din școala respectivă care spun că profesorul le-ar fi atins sau le-ar fi vorbit în moduri inadecvate, însă acestea au început să povestească numai acum, după izbucnirea scandalului.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Povestea teleormăneanului care a scos cărțile pe uliță – Relu Voicu: „Tot ce îmi doresc să fac e să-i împrietenesc pe copii cu cărțile!”

Următorul articol

Teleormanul a spus DA campaniei „Let’s Do It, România!“

Cele mai recente articole de Justitie