liberinteleorman.ro

Aproape 20 de copii din Alexandria au ajuns la spital, după ce au mâncat la grădiniță

16 septembrie 2018

Carmen Dumitrescu

Aproape 20 de copii dintr-o grădiniță din reședința județului Teleorman au ajuns la spital cu simptomele unei toxiinfecții alimentare. Totul s-a întâmplat la câteva ore după ce copiii au consumat hrana primită la Grădinița nr. 10 din Alexandria și părinții spun că simptomele au fost atât de agresive, încât au fost obligați să meargă de urgență la spital cu cei mici.

Potrivit uneia dintre mămici, unii dintre copii au ajuns și în spitale din București: „Noi, părinții, discutăm între noi și unii au plecat la spitale din București cu cei mici. Acolo li s-a spus că pare a fi un virus, care se manifestă așa. Aici, la spital, fiecare medic a pus diagnosticul lui, iar mie nici măcar nu mi-au zis nimic, i-au dat doar un tratament simptomatic. Simptomele sunt vărsături, diaree și febră. Aseară, când mi-am luat copilul de la urgențe, mi s-a spus că au mai fost vreo 14 copii și astăzi s-au internat trei. Bine, înțeleg că nu toți au fost internați. Toți sunt colegi cu copilul meu. Pentru cine are copii, situația e foarte îngrijorătoare. Noi o să cerem să închidă grădinița pentru o dezinfecție, ce se face în cazul ăsta, că alfel nu-i mai ducem. Adică i-a afectat pe toți, de la mic la mare.”

Directorul Spitalului de Urgență din Alexandria, Alex Dobre, știa încă de noaptea trecută situația, dar ne-a spus că lucrurile au ajuns în atenția Direcției de Sănătate Publică Teleorman, care trebuie să stabilească motivul apariției acelor simptome la copii și să ia măsuri: „În momentul de față, eu știu de aproximativ 10 copii care s-au prezentat la noi, care aveau simptomele pe care le spuneți dumneavoastră. Au primit tratament. Am anunțat Direcția de Sănătate Publică Teleorman și probabil se vor lua probe de la grădinița aceea.”

Directorul DSP Teleorman, Mioara Comana a declarat că, fiind weekend, nu se poate face controlul în grădiniță, dar de mâine dimineață, o echipă de control se va prezenta acolo pentru a vedea exact de ce au apărut acele simptome la copii: „Am fost informată de spital că s-au prezentat mai mulți copii care consumaseră alimente de la grădiniță. N-am avut ce să fac astăzi, că e weekend și nu am pe cine să controlez acolo. Dar voi declanșa luni ancheta. Nu e vorba de un virus, probabil este o toxiinfecție alimentară, după modul de manifestare. Și luni trebuie să facem testarea personalului de acolo. Pentru că este posibil ca cineva din personal să fi avut vreo Salmonella, să nu-și fi făcut analizele pe bune, așa cum fac mulți, și să fi transmis asta copiilor prin manipularea alimentelor. Analiza alimentelor va fi făcută de Direcția Sanitar Veterinară. Noi facem testarea personalului.   „

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Teleormanul a spus DA campaniei „Let’s Do It, România!“

Următorul articol

În Teleorman, ambulanțele sunt reparate de service-ul care ”trebuie”! Fiul deputatului Boboc deține arta și designul de a pune viața pacienților în pericol

Cele mai recente articole de Actualitate