liberinteleorman.ro

Teleormăneanul Cristian Mitrică a traversat înot Marea Galileii, în plin război

16 octombrie 2023

În mijlocul tensiunilor continue dintre Israel și Palestina, în care frica și incertitudinea par a fi stăpânitoare, un român curajos a ales să-și arate solidaritatea și recunoștința față de poporul israelian printr-un act de curaj și rezistență impresionant. Cristian Mitrică, un erou al solidarității, originar din Turnu Măgurele, a devenit simbolul unei umanități care poate depăși obstacolele și granițele fizice, traversând Marea Galileii înot.

El a hotărât să traverseze înot Marea Galileii, deşi, cu şase zile înainte de a pleca din România, doi medici l-au diagnosticat cu bursită, entezită şi tendinită la ambii umeri şi i-au recomandat repaus şi fizioterapie timp de zece zile.

„În primul rând, motivul pentru care am decis să rămân și să trec Marea Galileii a fost să-mi arăt solidaritatea cu poporul israelian, să arăt că frica nu trebuie să ne schimbe viețile și că terorismul nu trebuie să iasă învingător. În dimineața atacurilor, l-am vizitat acasă pe Guy Cohen. Aceste evenimente ne vor marca pentru tot restul vieții. A doua zi am vorbit cu el și l-am convins că sunt gata să înot. El este organizatorul traversării.Nedormit de câteva zile, cu crampe musculare la piciorul stâng, încă recuperându-mă de la accidentarea ambilor umeri, am reușit să trec Marea Galileii și să bat recordul de participare al României cu aproape patru ore”, a spus înotătorul român.

Cristian Mitrică este economist de profesie şi a început înotul la aproape 37 de ani, după un accident la schi. El a fost pe barcă în anul 2012 cu primii doi români care, în costum de neopren, au traversat strâmtoarea Gibraltar.

Conflictul palestiniano-israelian din octombrie 2023

Amintim că un conflict armat este în curs de desfășurare între Israel și grupările militante palestiniene conduse de Hamas. Acest război a început la 7 octombrie 2023, cu o ofensivă surpriză coordonată asupra Israelului. Atacul a început cu un baraj de cel puțin 3.000 de rachete lansate din Fâșia Gaza, controlată de Hamas, împotriva Israelului.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Un alt șef de la APA SERV are preocupări de interes personal în detrimentul instituției

Următorul articol

Ică Florică Calotă, printre inițiatorii proiectului de modificare a legislației privind traficul și consumul de droguri

Cele mai recente articole de Actualitate