Ică Florică Calotă, printre inițiatorii proiectului de modificare a legislației privind traficul și consumul de droguri

în Actual/Politică

În contextul luptei continue împotriva traficului și consumului ilicit de droguri, o nouă propunere legislativă se află în dezbatere la Senatul României. Această inițiativă vizează modificarea și completarea Legii nr. 143/2000, care reglementează prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, precum și Legii nr. 194/2011, care se referă la combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, cu excepția celor prevăzute de actele normative în vigoare.

Unul dintre inițiatorii acestui proiect de lege este deputatul Ică Florică Calotă, reprezentant al județului Teleorman. Propunerea legislativă are ca scop aducerea unor modificări semnificative în legislația actuală privind drogurile și substanțele susceptibile de a avea efecte psihoactive, pentru a răspunde mai bine provocărilor actuale.

Printre principalele modificări propuse se numără:

1. Procesul de evaluare a consumatorilor de droguri: Proiectul prevede accelerarea procesului de evaluare a consumatorilor de droguri. Acest lucru are ca scop obținerea unei imagini mai rapide a efectelor substanțelor consumate asupra sănătății și comportamentului acestora. Prin urmare, se va putea interveni mai rapid cu măsuri de prevenire și tratament.

2. Mai multe circumstanțe agravante: Propunerea legislativă adaugă mai multe circumstanțe agravante în legătură cu operațiunile desfășurate cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Aceasta poate crește sancțiunile aplicate celor care se implică în traficul și comercializarea unor astfel de produse periculoase.

Aceste schimbări au ca scop consolidarea eforturilor de combatere a traficului și consumului ilicit de droguri, precum și a operațiunilor cu produse care ar putea avea efecte psihoactive. Ele vin ca răspuns la evoluția continuă a pieței de substanțe psihoactive și la necesitatea de a aborda această problemă într-un mod mai eficient.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*