liberinteleorman.ro

Teldrum cere în instanță insolvența fermei de porci a familiei Dragnea

Advertisement

Cu două zile în urmă, la Tribunalul Teleorman a fost depusă o cerere cu totul și cu totul inedită de către compania Teldrum. Practic, administratorul judiciar care se ocupă de insolvența Teldrum a cerut deschiderea procedurii de insolvență împotriva fermei de porci, deținută ani la rândul de familia Dragnea, prin fiul fostului lider PSD, Ștefan Valentin Dragnea. Tranzacțiile dintre ferma de porci și firma de construcții, ambele deținute, pe față sau pe ascuns, de membri ai familiei Dragnea, sunt de notorietate și ele au mai constituit subiectul preocupării ziarului nostru.

De pildă, prin anul 2011, societatea comercială Teldrum SA Alexandria, în urma convocării efectuate de președintele Consiliului de Administrație, Petre Pitiș, stabilea termenii unei relații economice cu S.C. Agrotrust (atribuită de presă lui Mihai Putineanu) și cu S.C. ROMCIP SA, precum și condițiile negociate cu UniCredit Țiriac Bank  în vederea constituirii unei garanții personale de către Teldrum pentru garantarea creditelor contractate de cele două societăți menționate anterior de la aceeași instituție bancară.

S-a aprobat astfel contractarea de către Teldrum a două facilități de credit, una în sumă de 18.000.000,00 lei și alta în sumă de 10.000.000,00 lei, pentru a căror garantare s-a aprobat ipotecarea proprietății Teldrum, garanția reală mobilă asupra echipamentelor din proprietatea Teldrum și încheierea unor polițe de asigurare a bunurilor mobile și imobile, precum și un bilet la ordin emis în alb de cătreTeldrum în favoarea instituției bancare.

Analizând o serie de documente interne ale firmei, am constatat cu stupoare că pe la Romcip (actuala Fermă Salcia) s-au perindat în acte cam toți apropiații lui Dragnea. L-am regăsit prin hârtii pe Florin Tunaru, pe Tatiana Sandu, pe Elvira Tunaru, pe Petre Pitiș, pe Maria Păun, Emil Lungu și alții. De asemenea, am descoperit și strânsele legături ale firmei Romcip cu Teldrum.

Tribunalul Teleorman a stabilit termen în acest dosar pe data de 2 martie.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Viața în plasament. Traumele copiilor mari ai oamenilor mici….

Următorul articol

Primele suspiciuni de îmbolnăvire cu coronavirus au apărut în Teleorman. Doi bărbați sunt monitorizați de DSP.

Cele mai recente articole de Actualitatea politică