SURSE Carmen Dan a fost chemată de DNA ca martor în dosarul Teldrum

în Actualitatea politică

Carmen Daniela Dan, actual ministru de Interne, este unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea. Cei doi se cunosc de prin anii 90, când Liviu Dragnea era membru PD, la fel ca și actualul ministru. Cei doi au avut o relație de prietenie cunoscută în Videle la vremea aceea, ulterior Carmen Dan ajungând jurist la Consiliul județean Teleorman, condus de Liviu Dragnea. Cu alte cuvinte, legătura dintre cei doi este extrem de strânsă și a generat destul de multe controverse.

Cu siguranță că în calitate de jurist în cadrul Consiliului Județean Teleorman, Carmen Dan a aflat despre felul în care s-a făcut privatizarea Teldrum, dar și despre schemele de subtilizare a banilor europeni, puse la cale de Liviu Dragnea. În consecință, ea a fost astăzi chemată la DNA, fără un anunț prealabil, pentru a da declarații în dosarul Teldrum, după cum susțin unele surse. După ședința de Guvern, Carmen Dan a ajuns la sediul DNA. Totuși, nu se pune problema reținerii ei, în contextul în care aceasta este parlamentar și are imunitate.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*