Ștefan Dragnea, fiul Baronului, intră în afaceri imobiliare!

în Din culisele politice

Carmen Dumitrescu

După ce a demonstrat că se pricepe la afacerile cu porci, având „inspirația” de a prelucra carnea unui număr mare de animale pe care le creștea la Romcip chiar înainte de izbucnirea pestei porcine, Ștefan Dragnea face un pas înainte și încearcă și alte domenii de activitate. Practic, în anul 2018, fiul lui Liviu Dragnea și-a înființat o nouă firmă la București, în sectorul 3. Este vorba despre Bucharest Residence SRL (CUI 38674867), care până în acest moment nu dă semne de activitate. Firma, înființată de Ștefan Dragnea, cu 90% din afacere și de Liviu Dragne, cu 10% din capital, are ca obiect de activitate „lucrări de construcții ale clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. Vestea nu e deloc surprinzătoare, în contextul în care fiul Baronului de Teleorman manifestă un profund interes pentru bunuri imobiliare.

Și o dovadă în acest sens poate fi și faptul că el a cumpărat patru proprietăți imobiliare de la Teldrum, chiar înainte de declararea insolvenței: o fostă vilă de protocol a PCR de la intrarea în Turnu Măgurele, pe care a și transformat-o într-un conac mai impunător decât cel al tatălui său de la Alexandria, cu trei terenuri împrejmuitoare. Investiția în bunuri imobile l-a costat pe fiul lui Dragnea aproape 500.000 lei.

În luna mai a acestui an, la scurt timp de la înființare, a fost operată o dublare a capitalului social la firma Bucharest Residence SRL, acesta ajungând acum la 2.000 de lei, prin aportul unei alte companii în care fiul lui Dragnea e acționar, și anume Nutrelo Group SRL, cu sediul în comuna Lița din județul Teleorman. Nutrelo Group SA avea în anul 2017 o cifră de afaceri de 17 818 377 lei și are ca obiect de activitate “Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase”. Asocierea Nutrelo Group cu Bucharest Residence nu are prea multe explicații raționale, în contextul în care obiectivele celor două sunt cu totul și cu totul diferite, însă Nutrelo Group poate constitui un punct de sprijin pentru dezvoltarea acestei noi afaceri a lui Ștefan Dragnea. Nu de alta, dar după ce te demonstrezi a fi un porcar de geniu, chiar ai motive să te visezi și expert imobiliar.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*