Florin Obădan și Didina Iacob sunt cetățenii de onoare ai Alexandriei

în Cultură

Carmen Dumitrescu

Așa cum se întâmplă în fiecare an, Alexandria își recompensează cei mai altruiști reprezentanți cu titlul de “cetățean de onoare”. În 2018, cele două titluri vor merge în direcția unor medici, care au contribuit, prin activitatea lor, la construirea unui sentiment de mândrie locală. Și selecția pare să fi fost bine făcută anul acesta, stomatologul Florin Obădan fiind una dintre propunerile acceptate de municipalitate. În esență, Florin Obădan este un medic despre care se poate spune că are calități ieșite din comun. În anul 2006, el făcea primele implanturi dentare din Alexandria, demonstrând nu doar că se pricepe la asta, dar și că efectele muncii lui se reflectă în zâmbete durabile.

După cum ne declara în urmă cu ceva vreme, Florin Obădan a găsit mereu determinarea de a lupta pentru pasiunea lui: “În 2006 am pus primele implanturi, oarecum cu frică, pentru că Alexandria e un oraș mic și dacă ai un eșec se aude imediat. Dacă ai un succes, se trece cu vederea, dar eșecurile se remarcă repede. După ce am pus primele implanturi, am zis că ăsta va fi un domeniu de viitor în stomatologie. Am început să colaborez cu o firmă germană. După provocare, a urmat confirmarea. Am fost plecat prin India, prin Armenia, Georgia… Dar sunt multe lucruri care s-au întâmplat. A fost o confirmare frumoasă să vezi că ești trimis la Congres în India. Am fost în Germania, Turcia, Republica Modova și așa mai departe. Nu mi-am pus niciodată problema să rămân acolo. Tot ce contează pentru mine e aici. Aici pot să-mi încalec ATV-ul și să mă duc oriunde vreau, ceea ce nu puteam face în Germania. Noi cred că nu ne dăm seama de libertatea pe care o avem.”

Și medicul Didina Iacob e cunoscută pentru calitățile sale profesionale și pentru felul în care și-a practicat vocația de medic ginecolog la Spitalul Județean din Alexandria. Misiunea nobilă a celor doi, aceea de a aduce zâmbete și oameni noi pe lume, va fi recompensată de Primăria Alexandria în cadrul ședinței festive a Consiliului Local, ce va avea loc la sfârșitul săptămânii viitoare.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*