Șofer cu 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe străzile din Roșiori

în Politie

La acest sfârşit de săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 121 de sancțiuni contravenționale în valoare de 56 300 de lei, au reținut 17 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și a fost retras 1 certificat de înmatriculare.

Dintre acestea, 4 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, conform LG 61/1991 R.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate 141 de persoane și verificate 166 de autovehicule.

Exemplificăm:

La data de 14 mai a.c., ora 19.40, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roșiorii de Vede – Biroul Rutier au depistat un bărbat de 46 de ani, din municipiul Roșiori de Vede, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în municipiu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*