liberinteleorman.ro

Florică Ică Calotă: Sinteza activității parlamentare în legislatura 2012 – prezent

Advertisement

Monica Vasilescu

A trecut un an și jumătate de când trimișii Teleormanului și-au ocupat locurile în Palatul Parlamentului. În tot acest timp, unii dintre parlamentarii noștri au luat poziție, alții, mai greu de urnit din loc, nu au catadicsit să ia atitudine întru interesul celor care le-au dat votul. Din decembrie 2012 şi până în prezent, puțini sunt cei care se pot lăuda cu o activitate prolifică în legislativul țării.

Ica CalotaFlorică Ică Calotă este unul dintre cei care au cam stat în pauză. Acesta face parte din fauna specială a politicienilor care nu cuvântă și nu putem spune că i-a mers rău. Din contră. În cursul timpului, postura de ”mutulică” i-a adus penelistului avantaje pe planul carierei. Pe mutește, așa cum spun apropiații, a urcat în funcții ca pe scară rulantă și nu s-a uitat în jos să vadă peste cine a ”călcat”.

O simplă sinteză a activității parlamentare în legislatura 2012-prezent arată că, în cazul parlamentarului din zona Roșiorii de Vede, serviciul nu este tocmai o prioritate. Florică Ică Calotă a avut doar două declarații, în scris, una referitoare la măsurile PNDR 2014-2020 și alta cu privire la necesitatea înfăptuirii promisiunilor electorale.

Gura a deschis-o tot de două ori: prima dată la depunera jurământului, misiune obligatorie, și încă o dată, când a simțit nevoia să vorbească despre “Reorganizarea inspectoratelor teritoriale pentru calitatea seminţelor şi materialului săditor, un eşec sigur pentru ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale”. Penelistul care reprezintă aria Colegiului uninominal nr. 5 a avut 16 propuneri legislative și patru întrebări și interpelări pe tot parcursul perioadei. A fost în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, din care face parte din martie 2014, imediat după ce a plecat din Comisia pentru muncă şi protecţie socială.

Nu știm ce l-a determinat pe Marin Almăjanu să-l aleagă pe Ică în detrimentul lui Dumitrică (fost deputat al PNL – un om implicat și responsabil), dar avem convingerea că acesta a înțeles importanța de a trimite în funcții de vază oameni cu atitudine, onoare și determinare, pentru că, dacă nu se trezește, PNL se prăbușește.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

FOTBAL FEMININ: Universitatea Alexandria pleacă în turneu

Următorul articol

Consilierii locali s-au regrupat… la propriu şi la figurat

Cele mai recente articole de Actualitatea politică

Don't Miss