liberinteleorman.ro

Sindicatul „SPIRU HARET” Teleorman a solicitat demisia ministrului Ecaterina Andronescu

7 iunie 2019

Încă de la apariția ordinului care prevede planul de școlarizare 2019-2020, Sindicatul „SPIRU HARET” Teleorman a făcut toate demersurile necesare împiedicării modificării legii în timpul anului școlar. Președintele sindicatului, Tudor Spiridon, a declarat încă de zilele trecute că este împotriva acestor schimbări din mai multe considerente, cum ar fi faptul că este emis mult prea târziu, având în vedere că foarte multe etape ale mișcării personalului didactic au fost parcurse, realizarea de clase profesionale implică parteneriate cu agenți economici, lucru aproape imposibil de acoperit în timpul rămas, dotările unităților de învățământ cu materiale didactice (ateliere, laboratoare) sunt insuficiente, acoperirea orelor disponibile cu personal calificat în domeniul tehnologic este foarte greu de realizat, fenomenul de abandon școlar se va amplifica, etc.

După aceste poziții făcute publice, reprezentanții Sindicatului „SPIRU HARET” Teleorman s-au dus la Comisia de Dialog Social, organizată la nivelul Prefecturii județului Teleorman, acolo unde s-a pus în discuție impactul pe care îl are aplicarea OMEN nr. 4057/2019, modificat ulterior prin OMEN nr. 4220/2019. Sindicatul „SPIRU HARET” Teleorman a denunțat și în această ședință efectele provocate în sistemul de învățământ preuniversitar, în urma aplicării acestor ordine, cu atât mai mult cu cât ele nu sunt publicate în Monitorul Oficial. Nu știm cât din cele discutate au înțeles reprezentanții Prefecturii Teleorman, pentru că liderii de sindicat nu au mai așteptat o reacție și au solicitat demisia ministrului Învățământului – Ecaterina Andronescu, ca urmare a instabilității locului de muncă generată de permanenta modificare a legislației în învățământ.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Iulian Olteanu de la Salcia s-a făcut primar-erou, scriindu-și numele pe Monumentul Eroilor din localitate

Următorul articol

Un deceniu de eșecuri în accesarea de fonduri europene pentru centrul istoric al Alexandriei

Cele mai recente articole de Actualitatea politică