Iulian Olteanu de la Salcia s-a făcut primar-erou, scriindu-și numele pe Monumentul Eroilor din localitate

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Un primar din Teleorman și-a scris numele pe monumentul eroilor din localitate, considerând că faptul de a fi fost ales de comunitate echivalează cumva cu sacrificiul suprem al eroilor căzuți pe front. Este vorba despre Iulian Olteanu, primar PSD din comuna Salcia, comună cunoscută îndeosebi pentru faptul că acolo își are sediul una dintre cele mai prospere afaceri ale familiei Dragnea. Nu mică a fost surpriza locuitorilor localității de a constata, în ziua în care s-au comemorat eroii în întreaga țară, faptul că pe monumentul eroilor din localitate a apărut un nume nou… Alături de sergenți, soldați și căpitani, toți căzuți la datorie în lupta pentru țara lor, figurează pe monument numele primarului Iulian Olteanu. Exagerarea nu a scăpat netaxată, unora dintre participanții la evenimentul de ieri, 6 iunie, fiindu-le testată răbdarea în fața fenomenului.

Se pare că Iulian Olteanu consideră sincer că a fi ales de comunitate și a face sacrificiul suprem pentru țară sunt situații ce pot fi echivalate. Pe un monument, care să amintească oamenilor numele ce merită să fie bătute în piatră. Astfel, apare un nou politician în Teleorman care dă măsura justă a lipsei contactului cu realitatea și a aroganței supreme, așezându-și numele alături de al eroilor țării. Cu naturalețe. În realitate, undeva, în coloana vertebrală a acestor oameni ceva s-a rupt. Și s-a ajuns la situații rizibile, care, însă, probează un fenomen grav: conducătorii comunităților nu mai au alte repere decât pe ei înșiși….

Iulian Olteanu. Sursă foto: Informația de Teleorman

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

5 Comments

  1. Cap. este prescurtarea de la Caporal, nu de la căpitan. Pe de altă parte, unii primari crezându-se minizei, fac abuzuri. Problema este că fiind și cu propria coadă pe sus, se consideră hipercunoscători. Nu-l împiedica nicio legislație să-și treacă numele pe monument, dar putea să o facă pe o altă placă, pe care o putea fixa pe lateral sau pe spatele monumentului. Nu ne mai facem bine. Suntem orgolioși iremediabili și mândri fără nicio temelie…

  2. In razboiul contra URSS nu au fost eroi, numai in razboiul antifascist? Sau ei nu merita pomeniti? Sau nu se face sa amintim ca am luptat contra rusilor, care ne-au furat Basarabia si Bucovina de Nord, ca sa nu-l suparam pe tatucul Putin?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*