Scumpiri fără precedent! La ce produs vor renunța teleormănenii de sărbători

în Practic

În ultimul an, prețul materiilor prime agricole a crescut semnificativ, ca urmare a unor recolte mai mici, dar și a cererii mari. Creșterea din ultima lună a fost stimulată de avansul prețurilor la cereale cu  5%/. De asemenea, prețul uleiurilor vegetale a crescut cu 9,6%.

Unii oameni vor renunța la anumite produse de sărbători. Valul de scumpiri din dreptul alimentelor și facturile umflate de anul acesta sunt visul negru al oricărui român care abia se chinuie să țină pasul cu cheltuielile în special în pandemie.

Se pare că unele produse sunt din start ocolite de teleormăneni după ce văd prețul prea mare din dreptul lor. Unii au început să facă pâine în casă dacă știu că în familie se consumă multă, iar carnea este mult mai atent aleasă din cauza prețului.

Masa de sărbători de anul acesta va fi o problemă. Din cauza scumpirilor gospodinele își vor face lista de cumpărături cu strictul necesar. Carnea de porc va fi mai scumpă cu 20-25% față de anul trecut.
Carnea de porc, fiind un aliment de bază în această perioadă a anului, îi pune în dificultate pe mulți oameni din județul Teleorman.
Pâinea se va scumpi cu 15%, la fel și laptele. O pâine va ajunge de  la 1,5 lei până la maxim 2 lei.

RADU FLAVIA DENISA

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*