Scrisoare deschisă pentru politicianul teleormănean

în O poziție în Teleorman

scrisoareCarmen Dumitrescu

Dacă ar fi să fim sinceri încă de la început, mai mult de jumătate dintre noi  nu-ţi vor asocia niciodată chipul cu numele. Şi asta nu pentru că n-am fi interesaţi să ştim cine ne conduce, ci pentru că nu vedem în tine mai mult decât ştii şi tu că eşti: o marionetă care se mişcă aşa cum decide partidul şi care-şi va găsi declinul în anonimat când îi va fi lumea mai dragă. Aşadar, ne înţelegi şi tu că ar fi inutil să ne încărcăm memoria cu apariţii pasagere. Cealaltă jumătate, cei care te cunosc şi poate îşi permit să te mai şi deranjeze uneori cu o întrebare imbecilă, contează numai în măsura în care votează. Şi din ce în ce mai puţini sunt dispuşi să-ţi facă jocurile. Dacă eşti teleormănean în cuget şi-n simţiri, ştii şi tu că în judeţul ăsta sunt vreo câteva nume de politicieni care contează şi că restul, cei ca tine, trebuie să se resemneze cu ratarea mai devreme sau mai târziu, chiar dacă tu crezi că o numire temporară te face mai puţin irelevant. Adevărul este că… nu există adevăr. Dar există repere. Şi reperele noastre au rămas tot Dragnea şi cu Niţulescu, oricât de tare te-ai lupta tu să le iei locul. Îţi lipseşte faţa, discursul şi costumul adecvat. Îţi lipseşte tăria de a fi consecvent în prostia ta şi abilitatea de a fi diplomat cu aceia care nu te plac atât de mult pe cât crezi tu. Pentru că, în realitate, nimeni nu te place. Toţi cei care trec uneori pe la tine pe la birou să-ţi spună cât de frumos şi deştept eşti, o fac pentru a-ţi putea cere ceva data viitoare. Toţi cei care îţi cântă ode prin ziarele comunistoide ale locului s-ar spăla pe picioare cu tine dacă ar primi o ofertă mai bună din altă direcţie. Şi oricât de dură ţi s-ar părea ţie realitatea, ea rămâne neschimbată, în ciuda laudelor deşănţate pe care aştepţi să le primeşti, doar pentru că ai avut norocul să pupi fundul cel mai apetisant. Am putea crede, prin tot ce faci în fiecare zi, că nu-ţi pasă de noi. Dar nu aşa procedăm noi, teleormănenii… Noi ştim că nu-ţi pasă, aşa că nici nouă nu ne pasă de tine. Evident, unii dintre noi te vor vota. Depinde de suma alocată campaniei electorale şi de numărul de găleţi şi pungi de zahăr pe care le ai la dispoziţie. Oricum, de multe ori strigăm la toate manifestările de partid, fără să ne pese ale cui sunt şi cei mai mulţi dintre noi au acasă şepci de la toate partidele şi nicio ştampilă cu “VOTAT” în cartea de identitate. Oricum, noi ştim că votul nostru nici nu contează. Ai tu grijă să voteze morţii pentru noi. Şi dacă îţi imaginezi că aroganţa ta ne va ţine la nesfârşit în poziţie defensivă, eşti în mare eroare! Pentru că, dragul nostru politician de Teleorman, va veni o vreme, şi acea vreme nu e prea îndepărtată, în care numai morţii te vor mai vota!

P.S. Scria un mare poet român, de care tu n-ai auzit cu siguranţă, aşa că nu ne obosim să ţi-l facem noi cunoscut în locul învăţătoarei tale, că va veni o vreme când poporul va cere sânge, nu pământ. Partea proastă e că pământuri nu prea mai avem. Aşa că vom trăi împreună ziua în care vom discuta despre sânge. Amical. Aşa cum se întâmplă, de obicei, între o comunitate ratată şi călăul ei declarat.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. Interesant articol .
    ,,reperele noastre sunt Dragnea si Nitulescu,,si vor mai ramane inca mult timp atat cat Teleormanul va fi dominat de armata de prosti care o populeaza.Ganditi-va putin la mentalitatea autohtona.Cine e de fapt teleormaneanul?Un ins adus de la tara la oras si transformat peste noapte in muncitor ,care cu timpul a devenit dependent de un tatauc, cu memoria stearsa de sedintele de partid ,care mai fura de la fabrica si totul i se parea normal,iar peste noapte s-a trezit in Democratie ,dar dependentde aceleasi obiceriuri:sai se dea In plus teleormneaul e dependent de autoinselare gen tara nostra e frumoasa ,romanii suunt cei mai destepti de pe planeta lucruri spuse de oameni care nu au depasit hotarele tarii.Atunci dragnea si nitulescu au speculat aceasta mentalitate, nevoie de opium promitandu-le intoarcerea la fabrici si uzine.Efectul a fost devastator :s-au incolonat ca olile la vot.CONCLUZIA in teleorman sa te feresca dumneze sa fii putin mai inteligent ca nu iesti de-l lor si ai dat de Drak.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în O poziție în Teleorman