Şcoala “Mihai Viteazul” din Alexandria, 155 de ani de la atestarea documentară

în Actualitate/Învățământ

Monica Vasilescu

gadeaAstăzi este ziua Școlii ”Mihai Viteazul„ din Alexandria. Momente poetice și muzicale, scenete, dansuri după coregrafii proprii, toate acestea au fost interpretate, cu drag și pricepere, de către elevii din clasele I-XIII, la ceas aniversar.

12239209_1080978951920696_5235366450842304378_oCu prilejul împlinirii a 155 de ani de la atestarea documentară, la Şcoala “Mihai Viteazul” din Alexandria au trecut pragul oficialităţi locale, printre care: prefectul de Teleorman, Carmen Daniela Dan, președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, inspectorul şcolar general al ISJ Teleorman, Valeria Gherghe, foste cadre didactice şi actuale, părinți şi elevi. Toți aceștia au fost întâmpinați de către directorul Şcolii “Mihai Viteazul”, Luminița Pințur, alături de directorul adjunct – Valeria Cristici și coordonatorul proiectelor și programelor educative – Claudia Băjan, împreună cu alți profesori de referință ai unității de învățământ.

După primirea invitaţilor, oaspeţii au ascultat mesaje din partea oficialităţilor prilejuite de împlinirea a 155 de ani de la atestarea documentară a şcolii, apoi au vizitat unitatea de învăţământ în care cunoaşterea, aprecierea şi respectul valorilor, responsabilitatea şi civismul sunt trăsături care au dat generaţiilor de absolvenţi sentimentul apartenenţei la o anumită comunitate spirituală.

Începuturile școlii se înscriu la 15 noiembrie 1860, atunci când, paralel cu şcoala primară particulară, înfiinţată de Epitropia oraşului şi sub controlul ei, ia fiinţă Şcoala Primară de Stat Nr.1, care avea să devină, în timp, una dintre cele mai prestigioase din județ.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*