O profesoară din Roșiorii de Vede este acuzată că-și tratează elevii ca pe niște sclavi

în Politica altfel

Monica Vasilescu

elev umilitelev umil

Profesorii sunt obligați să supravegheze permanent elevii, să nu bată copiii și să nu-i umilească, potrivit proiectului Codului de etică pentru învățământul preuniversitar. Un profesor din Teleorman a înțeles atât de bine codul etic, încât i-a luat pe unii dintre elevii săi acasă, să-i slugărească sub priviri, predându-le lecția umilinței.

Ileana Mihail, profesor la Liceul Tehnologic Emil Racoviță din Roșiorii de Vede, este acuzată că folosește elevi care frecventează cursurile școlii, la clasa sa, pentru a presta diverse activități la domiciliu, fiind un caz de exploatare a copilului. Acuza vine de la Ramona Mihaela Paraschiv, șef al Centrului de Plasament din Roșiorii de Vede, care a înaintat o sesizare ministrului Educației. ”Având în vedere că se află în vecinătatea casei unde locuiesc, văd zilnic elevi pe care îi meditează, mă tot întreb la ce anume, și care, după lecția asimilată, prestează munci în fața casei sau în curte (strâng iarba, mătură etc). I-am întrebat de ce fac acest lucru și mi-au răspuns: ”pentru că ne este profesoară” sau că ”îi învață să scrie!!!”-la liceu. Pe unul dintre ei, S.F., l-am fotografiat în timp ce îi culegea iarba din fața curții. În data de 20.10.2015, un tânăr care se află cu măsură de plasament la centrul pe care îl coordonez, împreună cu un alt copil, elevi în clasa a XII, în timpul orelor de curs erau la domiciliul doamnei cărând flori. L-am întrebat pe M.G. ce căuta în timpul orelor de curs la domiciliul profesoarei și mi-a răspuns că l-a trimis doamna diriginte. Însă, doamna diriginte a acestora este chiar Ileana Mihail care, în timpul orelor de dirigenție, folosește copiii să îi care florile, în loc să mai pună o cărămidă la educația lor, și așa deficitară. L-am chemat pe tânărul M.G. să-mi dea explicații despre acest lucru, însă a refuzat să dea o declarație în acest sens, susținând că îl va lăsa repetent dacă va vorbi. Copiii sunt timorați și le este frică să vorbească”, a spus directorul Centrului de Plasament din Roșiorii de Vede.

Ramona Mihaela Paraschiv consideră că nu este deontologic (cel puțin) ca un cadru didactic să se comporte în acest fel și să folosească niște elevi pentru muncile în interes personal. De asemenea, aceasta crede că elevii sunt ușor de exploatat și le este mai comod cu astfel de profesori, pentru a promova fără nicio problemă, adică serviciu contra serviciu. Aceasta specifică faptul că unul dintre copii vine din centrul de plasament, fiind orfan, iar celălalt provine dintr-o familie amărâtă și solicită Ministerului Educației o anchetă în acest caz.

Sesizat a fost și inspectorul școlar general Valeria Gherghe, care a făcut deja o anchetă la unitatea de învățământ împricinată, în urma căreia are dovezi insuficiente, drept pentru care va ține situația sub observație.

7 Comments

 1. La Saligny, 50% din fraierii de profi se aude ca sunt in nurii unei DIVE BLONDE, calcand pe urmele unui fost tanar profesor de sport, care face ce vrea cu ei!!!Blonduta, fata de la tara, are AXE tari in PSD, avand oricand la dispozitie si o ZAVERA pe la Consiliul judetean!!!!

 2. Buna ziua, subsemnatul,Mira Marian,fost elev al Scolii Profesionale Auto Rosiorii de Vede si al Grup Scolar Agricol din aceeasi localitate, am avut deosebita placere sa o cunosc pe doamna prof. ing. Mihail Ileana, fiindu-mi profesoara la disciplininele de specialitate, colaborand cu dumneaei am obtinut rezultate deosebite la concursul pe meserii in clasa XI, m-a ajutat sa urmez liceul pe ruta progresiva, parintilor mei fiidu-le foarte greu sa ma sustina in aceea perioda, in primul an de liceu am obtinut locul I la oloimpiada Tehnic I faza nationala si locul III in anul urmator.
  Multumita dumneaei , am urmat liceul am obtinut bursa de merit de la Rotary International, apoi am urmat cursurile la Politehnica Bucuresti, profil Masini-unete si Sisteme de Productie in prezent masterului la aceeasi specialitate la indrumarea colegului prof. ing. Iboiu Gabriel.
  In toata acesta perioda am reusit sa cunosc profesorii in deaproape ,oameni cu caracter, cu simtul umorului si seriosi la momentul oportun. Dupa ce am terminat facultatea am intalnit actuali sau fosti profesori supnandu-mi pe scurt ca sunt subapreciati sau chiar pusi la perete prntu modul lor de lucru. Probleme apar in orice mediu de lucru, important este cum depasesti acel moment si daca mergi mai departe asta iti intareste caracterul.
  Daca am facut macar o data ceva pentru unul din profesori, am facut pentru ca simteam ca este necesar sa ii ajut cumva dar nu obligatoriu, asa cum copii mari incearca sa isi ajute parintii constienti fiind de munca lor.
  In esenta toate aceste lucruri au o semnificatie prin prizma faptului ca doamna Mihail Ileana a fost implicata in problemele noastre personale si familiare, o descriu ca fiind o fire mamoasa,calma si calduroasa,tratand fiecare elev ca pe propriul copil. Orice parinte vrea sa deschida mintea si drumurile propriului copil! Daca nu intelegi greutatile nu ai cum sa intelegi paradisul. Deschideti ochii oameni buni lucrurile nu sunt ce par a fi! Fiecare dintre noi am cules cate ceva de la oamenii pe care i-am intalnit pe parcursul drumului nostrum.
  Fi-ti mai buni pe zi ce trece, aveti rabdare si constiinta, lucrurile bune si relatiile se contruiesc in timp!

  Va multumesc pentru atentia acordata!

 3. Nu-i nimic ce face Ilenuta. S-o vedeti pe directoarea de la Peret. Cind se fotografiaza cu elevii, le pune “coarne”, ca asa este educativ. Isi foloseste femeile de seviciu de la scoala pentru a-i face curatenie generala acasa. Foloseste si masina scolii ca sa-i care materiale de constructii acasa la Rosiori, ca in data de 23 noiembrie 2015. Jumatate de sat vede, numai primaru` se face ca ploua, ca doar trece prin fata Primariei. Stie el de ce! Ca si inspectorul general, caruia i-am mai scris despre faradelegile respectivei. Nu ne-a raspuns. Inseamna ca o tine cineva in brate. Persoana importanta, nu spui cine!

 4. Daca aceasta colega a procedat la folosirea elevilor de la Casa de copii in schimbul unor note de trecere e trist. Eu am lucrat acolo multi ani si cunosc viata acestor copii. Daca au ajutat-o in afara orelor si in schimbul serviciilor au primit bani si ceva de mancare atunci e foarte bine, pentru ca e de bun augur sa-i inveti pe acestia ca munca este nobila si de preferat in locul cersetoriei. In schimb,pot sa va spun ca la acest liceu prede o profesoara care,la inceputul anului scolar trecut mi-a injurat copiii nu numai verbal,ci si in scris. Mai am si acum mesajul de la ea. Am iertat-o dar nu o uit. Si acum stiu si de ce a facut-o.

  • Apropo,eu sunt profesor la Saligny si nu sunt fraier,asa cum zice Cristi,nici cei 50 la suta din colegii mei. Dar,e o vorba…nu te baga in tarate ca te mananca porcii…discutiile despre bloda sau ce prostii debiteaza unii si altii sunt rezultatul mediocritatii si barfei tip radio sant. Ma intreb in schimb ce teme are la dirigentie d-na profesoara care vorbeste urat? Era si consiliera educativa la un moment dat…si rezultatele la bac cum au fost,cunoasteti?

 5. Ar fi ok dacă parchetul s-ar ocupa la fel de bine de hoția din Teleorman, renumita la nivel global. Domnișoară Mihail, extrem de apreciata (ar fi ok dacă am avea 20% diriginți ca domnia sa) probabil o fi avut nevoie de un mic ajutor având un anumit handicap locomotor. Insa adevaratul handicap in TR si mai ales in domeniul justitiar de aici e hotia și minciuna.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*