În perioada 27-30 iulie 2015, s-a desfășurat etapa națională a concursului „Democrație și toleranță”, aflat la cea de a XXI-a ediție. Gazda concursului a fost Colegiul Național „Sabin Drăgoi” din Deva, județul Hunedoara. La competiție au participat 35 de echipaje din diferite județe ale țării, alcătuite din câte trei membri, doi elevi din învățământul gimnazial, clasele a VII-a/a VIII-a, respectiv un elev din învățământul primar, clasele a III-a/a IV-a.
Formă complexă de educație civica, concursul urmărește dezvoltarea spiritului civic critic și constructiv, asumarea de către elevi a statutului de cetățean în cadrul unei societăți democratice, formarea și dezvoltarea competențelor de implicare , participare , muncă în echipă pentru rezolvarea problemelor școlii, ale comunității.
Județul Teleorman a fost reprezentat la ediția de anul acesta a concursului de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2 Videle, Stochiță Maria, clasa a IV-a A, la proba artistică, Raportaru Gabriela, clasa a VII-a A, proba teoretică, Iorga Călin, clasa a VII-a A, proba practic-aplicativă. Prestația echipajului teleormănean a fost una foarte bună, astfel că, datorită notelor obținute de elevi la cele trei probe ale concursului, ei au reușit să se situeze pe locul al V-lea în ierarhia pe județe, fiind premiați cu Mențiune din partea Ministerului Educației și Cercetării Științifice, precum și cu Premiu Special din partea Institutului Român pentru Drepturile Omului, sub egida căruia se desfășoară concursul. Subliniem că, la proba teoretică, eleva Raportaru Gabriela a obținut un rezultat deosebit, nota 10, de altfel singura notă de 10 la această probă din concurs, demonstrând că are temeinice cunoștințe despre democrație, toleranță, drepturile omului, drepturile copilului. Organizatorii le-au oferit elevilor și profesorilor însoțitori o surpriză, astfel că premierea s- a desfășurat într-un cadru inedit, la Castelul Corvinilor din Hunedoara.
Pe lângă satisfacția premiilor obținute, cei trei elevi și profesorul însoțitor și îndrumător al echipajului, Iorga Monica, s-au întors de acolo cu amintirea locurilor frumoase pe care au avut ocazia să le viziteze, respectiv centrul istoric al orașului Deva, cetatea medievală Deva, Parcul central orășenesc, Muzeul Civilizației dacice și romane, Castelul Corvinilor Hunedoara.
Îi felicităm pe copii pentru performanța realizată care, considerăm noi, îmbogățește palmaresul rezultatelor școlii și ale județului Teleorman la olimpiadele și concursurile naționale și le urăm vacanță plăcută, a precizat Iorga Monica – profesor istorie –cultură civică, Școala Gimnazială Nr. 2 Videle.