liberinteleorman.ro

Școala din Buzescu invită elevii să reflecteze asupra comportamentului lor pe Internet

Advertisement

eleviȘcoala Gimnazială Buzescu se alătură altor sute de şcoli care au ales iniţiativa Organizaţiei Salvaţi Copiii „Tu ce vrei să laşi urma ta pe Internet?” dezvoltată în cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun” lansat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Interesul crescut şi activitatea susţinută a copiilor şi tinerilor în mediul online ne demonstrează necesitatea de a ne preocupa în cadrul procesului de educaţie şi de aspectele relevante ce ţin de comportamentul lor în spaţiul virtual. Pentru a ne asigura că elevii noştri vor face alegeri responsabile atunci când folosesc Internetul, Școala Gimnazială Buzescu organizează activitatea ,,Tu ce vrei să lași mai departe?”.

Activitatea propusă de echipa Salvaţi Copiii şi susţinută de prof. Ciofalcă Mihaela va fi susţinută în data de 8 aprilie 2015. Scopul acesteia este ca participanţii să conştientizeze că fiecare interacţiune a lor cu mediul online contribuie la dezvoltarea Internetului. Totodată, atrage atenţia că fiecare utilizator este direct responsabil de comportamentul său şi că tinerii pot de fiecare dată să aleagă să participe în spaţiul virtual într-un mod constructiv pentru ei pe termen lung şi, în acelaşi timp, să devină un model pozitiv pentru ceilalţi. Sperăm ca activitatea să constrituie un pas esenţial pentru asumarea responsabilităţii adoptării unei atitudini active şi susţinute care să aibă în vedere respectul pentru sine şi celălalt, dorinţa de permanentă educare şi grijă pentru siguranţă.

Ciofalcă Mihaela, coordonator al activității de la Școala Gimnazială Buzescu declară: Este important să fim atenţi şi conştienţi ce punem în mediul online pentru că, aşa cum un elev îşi face o imagine la şcoală prin comportamentul lui faţă de profesori şi colegi, prin atitudinea lui faţă de lecţii şi teme, aşa fiecare dintre noi ne construim o imagine şi pe Internet care va fi văzută şi evaluată de alte persoane. Toate gândurile, informaţiile şi imaginile pe care le postăm, pe care le apreciem sau le distribuim, siteurile şi grupurile pe care le frecventăm, comentariile postate şi interacţiunile pe care le avem, toate sunt înregistrate şi crează o imagine a noastră în mediul online care va rămâne mereu stocată, fie că vedem acest lucru la un moment dat, fie că nu. Fiecare dintre noi, utilizatorii, creăm o imagine şi o reputatie online cu care vom rămâne şi care are un impact asupra celor care o văd. Acesta este mesajul transmis de noi şi în cadrul proiectului european de parteneriat Erasmus + ,,Net is the key” desfăşurat de şcoala noastră în perioada 2014-2017”.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Corul Cantabile a susţinut un concert memorabil la Casa de Cultură din Alexandria

Următorul articol

Sunt ales… dar mă (t)ratez! Constantin Amarie, profesor în parvenitism

Cele mai recente articole de Actualitate