Corul Cantabile a susţinut un concert memorabil la Casa de Cultură din Alexandria

în Cultură

muzica

Cristian Chiriţă

Sâmbătă seara, la Casa de Cultură din Alexandria, Corul Cantabile al Bisericii Adventiste din Alexandria, dirijat de Samuel Calotă și acompaniat la pian de Larisa Scumpu, a susținut un concert de muzică cultă dedicat sărbătorilor pascale. Armoniile muzicale s-au revărsat asupra ascultătorilor, repertoriul tematic compus din lucrări ca „Tatăl nostru”, „Aleluia” din oratoriul „Messiah” al lui Georg Friedrich Handel sau alte piese religioase au creat o atmosferă sacră, conducând auditoriul spre rememorarea celui mai măreț eveniment din istoria creștinătății. Un alt moment memorabil al serii a fost o piesă pianistică la 4 mâini interpretată de surorile Larisa și Sara Scumpu.

    Ținuta artistică a interpreților, prezența scenică și vestimentația au creat un rar și deosebit eveniment în Alexandria, astfel de evenimente fiind rare în orașul Alexandria. Cu toate că atât dirijorul, cât și interpreții, sunt amatori în ale muzicii, s-au străduit și au reușit să realizeze o performare muzicală apropiată de a unui cor profesionist.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*