liberinteleorman.ro

Samuel Calotă se crede urmărit: „Cineva a știut că la ora 3 o să fiu la DNA, nu credeam că sunt atât de important eu”

Chiar în a doua zi după ce a fost chemat la DNA, liderul ALDE Teleorman, Samuel Calotă, a organizat o conferință de presă, încercând să combată ideea că ar fi fost chemat pentru vreo infracțiune pe care el a comis-o. El pretinde în fața presei locale din Teleorman că a fost citat în calitate de martor, dar a uitat să spună că, potrivit procedurii, inclusiv inculpații sunt chemați inițial în calitate de martori, iar martorii nu prea au nevoie de avocați după ei. Mai interesant, însă, e faptul că Samuel Calotă crede că e urmărit și spune că pozele apărute inițial în Ziarul Liber în Teleorman sunt rezultatul unui fel de filaj.

Samuel Calotă nu știe că, de obicei, la DNA mai stau jurnaliștii și cu alte treburi, iar dacă recunosc un personaj, e normal să-l fotografieze, chiar dacă personajul nu se crede important. În ciuda faptului că spune că nu se consideră un om important, Samuel Calotă organizează conferință de presă pentru a lămuri…nimic. Practic, el nu spune despre ce speță a fost vorba la DNA, pretinde doar că nu e o infracțiune de anul acesta. Și Ziarul Liber în Teleorman l-a întrebat pe Samuel Calotă despre motivele chemării sale la DNA, dar și cu noi acesta a fost foarte evaziv.

Iată, însă, ce spune Samuel Calotă în conferința de presă pe care a organizat-o în Teleorman, ca urmare a apariției fotografiilor sale de la DNA:

Aș vrea ca să vă rog să deschideți, dacă puteți acum fiecare, un articol din Evenimentul Zilei de azi în care arată că tot ce s-a petrecut era fake news. la ora 3 am fost invitat și cineva a știut că la ora 3 am să fiu acolo, a fost anunțat înainte, am crezut că este o întâmplare, pentru că, în timp ce eu intram acolo, ieșea domnul Horia Georgescu din DNA și credeam că pentru el, nu credeam că sunt atât de important, încât să fie cineva din presa națională. Am văzut că cineva de aici din presa locală deja scrisese articolul înainte să ies (n.r. -se referă la Ziarul Liber în Teleorman), că la ieșirea din DNa, după 20 de minute deja apăruse un articol.”

După ce citează din articole pe care probabil le-a influențat din presa centrală, pentru că Sami Calotă crede că presa centrală e peste Liber în Teleorman (surpriză, nu e!), jignind inteligența jurnaliștilor prezenți la conferința lui de presă, acesta susține că ancheta DNA nu se referă la afacerea cu măști de protecție, ci la altă speță. Despre care nu vrea să dea detalii. Spune, totuși, că a fost chemat în calitate de martor, deși în calitate de martor sunt chemați, potrivit procedurii, și inculpații.

Calotă spune că infracțiunea pentru care a fost citat nu a fost săvârșită în 2020. Există, totuși, zvonuri (căci lucrăm cu zvonuri, dacă Samuel Calotă refuză să vorbească), cum că realmente n-ar fi vorba de achiziția de măști, ci despre niște rețete pentru bolnavii oncologici. Urmărim subiectul și promitem să aflăm de ce a ajuns Calotă la DNA, chiar dacă acesta refuză în continuare să spună lucrurilor pe nume.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Un bătrân a fost salvat, după ce a căzut într-o fântână adâncă de 15 metri

Următorul articol

CAMPANIE UMANITARĂ Copii cu jucăriile arse. O familie din Teleorman și-a văzut viața transformată într-un morman de cenușă…

Cele mai recente articole de Actualitatea politică