liberinteleorman.ro

Foto arhivă personală - Florina Vasilică

S-au scurs 14 ani fără Liviu Vasilică

19 octombrie 2018

Monica Vasilescu

În urmă cu 14 ani, în ziua de 19 octombrie, cel mai mare interpret de muzică populară pe care l-a dat Teleormanul, Liviu Vasilică, pleca dintre pământeni, la numai 54 de ani. Om deosebit, având calități alese, marele folclorist a lăsat în urma sa un nume de rezonanță, cântece consacrate, o moștenire artistică greu de egalat. Plecat mult prea devreme dintre oameni, Liviu al Teleormanului a lăsat ineditul în muzica populară românească. Cu toate că avea profesia de medic pediatru, pasiunea pentru tradiție și talentul l-au făcut să fie un desăvârșit culegător de folclor, devenind în cursul timpului mentor al unor generații de interpreți. Pe lângă muzică, acesta era preocupat și de costumul popular autentic teleormănean, realizând, în numai câțiva ani, o bogată colecție.

La ceas de comemorare, marele folclorist este amintit public doar de familie. Soția sa, Florina Vasilică, și-a exprimat pe Facebook sentimentele care o încearcă în ziua în care a rămas cu un gol în suflet. ”Au trecut 14 ani de când ziua de 19 octombrie este cea mai tristă și mai dureroasă pentru familia mea. Liviu ne-a părăsit, lăsând în inimile noastre un gol imens. Să-i păstrăm vie amintirea și, în continuare, să-i ascultăm cântecele! Domnul să aibă grijă de sufletul tău!”.

Foto arhivă personală – Florina Vasilică
Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Consiliul Județean Teleorman – drept la replică

Următorul articol

Anunț angajare

Cele mai recente articole de Cultură