liberinteleorman.ro

Consiliul Județean Teleorman – drept la replică

18 octombrie 2018

În urma publicării pe site-ul “www.liberinteleorman.ro”, în data de 15.10.2018, a
materialului cu titlul “Altă notă de plată la Consiliul Județean Teleorman”, semnat de doamna Monica Vasilescu.

Referitor la articolul sus-menționat, Consiliul Județean Teleorman dorește să dezmintă informațiile neadevărate cuprinse în materialul „Altă notă de plată la Consiliul Județean Teleorman”, semnat de doamna Monica Vasilescu, informații care reflectă o interpretare pur personală a autoarei, care induc ideea că între rectificarea bugetului propriu al județului Teleorman și un proces civil în care Consiliul Județean Teleorman este parte ar exista vreo legătură.
Autoarea articolului vede “o coincidență sau nu” în faptul că pe 15.10.2018, consilierii județeni s-au întrunit în ședință în vederea aprobării rectificării bugetului propriu al județului Teleorman iar, pe 16.10.2018, Curtea de Apel București a judecat apelul Consiliului Județean Teleorman, înaintat ca urmare a Hotărârii Tribunalului Teleorman de a achita, către Inspectoratul de Stat în Construcții, suma de 3.572.028,06 lei.
Într-o manieră tendențioasă, doamna Monica Vasilescu dorește să inducă ideea că instanța va respinge apelul înaintat de Consiliul Județean Teleorman și insinuează că banii repartizați județului în urma rectificării bugetare ar urma să fie folosiți pentru a achita pretențiile financiare ale Inspectoratului de Stat în Construcții.

În realitate, în urma rectificării bugetare aprobată de consilierii județeni în ședința din 15.10.2018, județului Teleorman i-a fost repartizată suma de 4.699,48 mii lei. În conformitate cu prevederile HG nr. 758/20.09.2018 privind alocarea unei sume din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru echilibrarea bugetelor locale, județului Teleorman i s-au repartizat 3.751 mii lei, din care 2.835 mii lei pentru finanțarea cheltuielilor cu susținerea sistemului de protecție a copilului și 916 mii lei pentru finanțarea cheltuielilor cu susținerea centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap.

Potrivit OUG nr. 78/2018 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2018, din sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, județului Teleorman i-a fost repartizată suma de 948,48 mii lei pentru stingerea obligațiilor fiscale restante, înregistrate la 31.07.2018 de Spitalul de Pneumoftiziologie Roșiorii de Vede, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman.
Astfel, banii repartizați județului Teleorman în urma rectificării bugetare sunt alocați cu respectarea prevederilor legale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman și Spitalului de Pneumoftiziologie Roșiorii de Vede.

În ceea ce privește procesul la care se face referire în materialul publicat de doamna Monica Vasilescu, acesta se află pe rolul Curții de Apel București, nefiind pronunțată o hotărâre definitivă.

Consiliul Județean Teleorman își exprimă speranța că, în viitor, pentru asigurarea unei informări corecte și obiective, doamna Monica Vasilescu va solicita și punctul de vedere al instituției noastre și se va documenta înainte de publicarea materialului, după cum prevede Codul Deontologic al Jurnalistului, elaborat de Convenția Organizațiilor de Media. Astfel, vor fi evitate erorile de informare sau de interpretare a informațiilor.

Pentru o corectă informare, solicităm publicarea prezentului Drept la replică.

Consiliul Județean Teleorman
Compartimentul comunicare și relații publice

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Florinel, paznicul suprem! Prefectul de Teleorman păzește Prefectura… de jurnaliști. Nelegal!

Următorul articol

S-au scurs 14 ani fără Liviu Vasilică

Cele mai recente articole de Actualitate