liberinteleorman.ro

S-a împlinit un an de când Trupa Arhaic invită teleormănenii la muzică şi poezie

19 decembrie 2014

Monica Vasilescu

arhaic

Camerata Cantoria, evenimentul inițiat de Nicolae Doboș pentru a aduce plusvaloare activităților culturale din Teleorman, a împlinit un an de la înființare. În cadrul preocupărilor de a înnobila spiritul uman, fondatorul evenimentului, lider al Trupei Arhaic, pe care, deopotrivă, a înfăptuit-o, își dorește regăsirea farmecului poeziilor scrise de marii poeți români și atragerea spre o aprofundare a lor.

La concertul lunar de muzică și poezie, din decembrie, desfășurat joi seara, așa cum s-a întâmplat pe tot parcursul anului, organizatorii au reușit să îmbine rafinamentul poeziei cu bucuria și vibrația muzicii, oferind generațiilor noi gustul unor autentice serate culturale. De cum a intrat în scenă Trupa Arhaic, sala a răsunat într-un mod aparte. Într-o atmosferă personală, Nicolae Doboș și-a pus sufletul în multele instrumente de suflat pe care ”le dovedește”, dar și în vocea-i inconfundabilă, dând glas cântecelor autentice și sunetului unic definitoriu pentru arhaici. La fel și colegii săi de trupă: Sorin Mircea Preda (chitară-voce), Mihai Vătăman (orgă) și Alex Antonescu (percuţie), aducători de sunete originale și de calitate.

Ca de fiecare dată, în recital de poezie au fost deja cunoscuții Silvia Ureche și Alin Stoian, alături de noii lor colegi din Trupa de Teatru Scenik, din care amintim: Beatrice Olteanu, Isabell Iancu, George Cîmpeanu, Dan Dobre. Atmosfera a fost întregită de decoruri și lumini, semnate Sorin Mircea Preda și Alex Antonescu, machiaj – Natalia Gheorghe și scenografie – Irina Jelea, Adriana Gheorghe, Cătălin Țane. De sunet s-a ocupat sunetistul Marin Marian. La realizarea spectacolului a contribuit și instituția gazdă, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman, condus de directorul interimar Elena Popa, care invită teleormănenii la Camerata Cantoria și în 2015.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Președintele Adrian Gâdea a primit colindătorii la Consiliul Județean Teleorman

Următorul articol

Constantin Noica – filosofia gardului de lux

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Universală a Iei

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00, la