Monica Vasilescu
Camerata Cantoria, evenimentul inițiat de Nicolae Doboș pentru a aduce plusvaloare activităților culturale din Teleorman, a împlinit un an de la înființare. În cadrul preocupărilor de a înnobila spiritul uman, fondatorul evenimentului, lider al Trupei Arhaic, pe care, deopotrivă, a înfăptuit-o, își dorește regăsirea farmecului poeziilor scrise de marii poeți români și atragerea spre o aprofundare a lor.
La concertul lunar de muzică și poezie, din decembrie, desfășurat joi seara, așa cum s-a întâmplat pe tot parcursul anului, organizatorii au reușit să îmbine rafinamentul poeziei cu bucuria și vibrația muzicii, oferind generațiilor noi gustul unor autentice serate culturale. De cum a intrat în scenă Trupa Arhaic, sala a răsunat într-un mod aparte. Într-o atmosferă personală, Nicolae Doboș și-a pus sufletul în multele instrumente de suflat pe care ”le dovedește”, dar și în vocea-i inconfundabilă, dând glas cântecelor autentice și sunetului unic definitoriu pentru arhaici. La fel și colegii săi de trupă: Sorin Mircea Preda (chitară-voce), Mihai Vătăman (orgă) și Alex Antonescu (percuţie), aducători de sunete originale și de calitate.
Ca de fiecare dată, în recital de poezie au fost deja cunoscuții Silvia Ureche și Alin Stoian, alături de noii lor colegi din Trupa de Teatru Scenik, din care amintim: Beatrice Olteanu, Isabell Iancu, George Cîmpeanu, Dan Dobre. Atmosfera a fost întregită de decoruri și lumini, semnate Sorin Mircea Preda și Alex Antonescu, machiaj – Natalia Gheorghe și scenografie – Irina Jelea, Adriana Gheorghe, Cătălin Țane. De sunet s-a ocupat sunetistul Marin Marian. La realizarea spectacolului a contribuit și instituția gazdă, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman, condus de directorul interimar Elena Popa, care invită teleormănenii la Camerata Cantoria și în 2015.