liberinteleorman.ro

Consiliul Județean anunță finalizarea proiectului „Anticorupție prin etică, integritate și transparență la nivelul județului Teleorman”

5 aprilie 2023

Marți, 11 aprilie a.c., începând cu ora 1100, Consiliul Județean Teleorman organizează, la sala de ședințe a instituției, o conferință de presă privind finalizarea proiectului “Anticorupție prin etică, integritate și transparență, la nivelul județului Teleorman”.

Consiliul Județean Teleorman s-a remarcat printre entitățile administrației publice la nivel județean care acordă o atenție specială măsurilor de prevenire a corupției prevăzute în Strategia Națională Anticorupție.

Prin parteneriatul creat între Consiliul Județean Teleorman și Direcția Generală Anticorupție, a fost asigurat cadrul adecvat pentru implementarea proiectului “Anticorupție prin etică, integritate și transparență la nivelul județului Teleorman”,  cu scopul de a contribui la dezvoltarea comportamentului de prevenire a corupției, prin conștientizarea fenomenului corupției la nivelul administrației publice locale.

Obiectivul general al proiectului a fost orientat spre creșterea eticii, integrității și transparenței la nivelul Consiliului Județean Teleorman, prin reducerea vulnerabilităților și a riscurilor de corupție, creșterea gradului de informare cu privire la impactul fenomenului corupției și educarea personalului prin conștientizarea consecințelor faptelor de corupție.

Consiliul Județean Teleorman, în calitate de lider, a asigurat managementul proiectului. Achizițiile au constat în servicii de implementare și certificare ISO 37001:2016, servicii de tipărire a unui ghid, servicii de organizare evenimente, servicii de informare și de publicitate.

 Partenerul D.G.A., prin experții proprii, a elaborat „Ghidul anticorupție, bune practici, standarde de etica și integritate”, a susținut cursurile de formare profesională și a participat la campania de informare, conștientizare și educare anticorupție.

Proiectul a fost cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă  2014 – 2020, Axa prioritară 2. – Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Obiectivul Specific 2.2.  –  Creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul autorităților și instituțiilor publice.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Ioana Velcea și Alexia Babadac, cele mai bune baschetbaliste la turneul balcanic de la Sofia

Următorul articol

S-a dat startul campaniei de colectare a deșeurilor electrice de mici dimensiuni

Cele mai recente articole de Actualitate