liberinteleorman.ro

„Dezvoltarea competențelor cheie și transdisciplinare prin concursuri școlare în județul Teleorman”

30 septembrie 2015
Advertisement

Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, în calitate de beneficiar, împreună cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Teleorman în calitate de partener, cu sprijinul Consiliului Județean Teleorman, lansează proiectul „Dezvoltarea competențelor cheie și transdisciplinare prin concursuri școlare în județul Teleorman’’.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 în cadrul cererii de propuneri de proiecte nr. 190 „Educația șanselor tale pentru un viitor profesional mai bun”, Axa prioritară 1 „Educația și formarea profesională în sprijinul creșterii economice și dezvoltării societății bazate pe cunoaștere”, Domeniul major de intervenţie 1.1 ,,Acces la educație și formare profesională inițială de calitate”, în conformitate cu contractul de finanţare POSDRU 190/1.1/S/156915, şi are o durată de implementare de 5 luni.

Valoarea totală a proiectului este de 4,411,863.35 lei, din care 3,308,897.51 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă solicitată. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea achiziţiei de competenţe cheie şi transdisciplinare pentru 15000 de elevi din judeţul Teleorman.

Obiectivele operaționale ale proiectului 156915:

  1. Diversificarea ofertelor şi creşterea accesului la servicii inovative şi personalizate de orientare şi consiliere pentru 15000 de elevi, în vederea îmbunătăţirii performanţelor şcolare și a rezultatelor la concursuri şi testări naţionale şi internaţionale.
  2. Îmbunătăţirea proceselor de evaluare a achiziţiei de competenţe transdisciplinare şi competenţe cheie pentru 15000 de elevi, prin dezvoltarea de instrumente inovative de evaluare şi organizarea de concursuri şcolare.
  3. Îmbunătăţirea achiziţiilor de competenţe transdisciplinare şi de competenţe cheie pentru 2000 de elevi din învăţământul preuniversitar din judeţul Teleorman, prin acţiuni de pregătire în sprijinul achiziţiei de competenţe cheie.

Grupul țintă al proiectului este compus din 15000 de elevi din învățământul preuniversitar din județul Teleorman.

Îndeplinirea obiectivului major propus în cadrul proiectului presupune desfăşurarea următoarelor activități destinate elevilor:

  • Dezvoltarea și furnizarea de servicii de orientare şi consiliere şcolară pentru elevii din învăţământul preuniversitar.
  • Dezvoltarea şi implementarea instrumentelor inovatoare de evaluare a achiziţiilor de competenţe cheie şi transdisciplinare a elevilor din învățământul preuniversitar.
  • Acţiuni inovatoare de sprijin pentru îmbunătățirea achiziției de competențe cheie transdisiciplinare și a accesului la aceste competențe cheie pentru elevii din învățământul preuniversitar.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Băbuțele din piață sunt umilite și alungate de Poliția Locală Alexandria

Următorul articol

Romică Părpălea, din nou, împotriva lui Dragnea! ”Mi-au dat 20.000 euro să-mi retrag plângerea”

Cele mai recente articole de Fara categorie