liberinteleorman.ro

Protestatarul Cristian Dide va fi eliberat din arest!

22 decembrie 2021
Advertisement

Protestatarul Cristian Dide va fi eliberat din arest și va pus sub control judiciar, au decis, miercuri, magistrații Curții de Apel din Iași.

Cristian Dide a formulat recurs la decizia Tribunalului Iași privind prelungirea măsurii de arestare preventivă, iar judecătorii Curții de Apel au dispus, miercuri, înlocuirea acestei măsuri cu cea a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Dide este acuzat că ar fi cumpărat canabis din ţară şi din străinătate, pe care l-ar fi trimis apoi la DIICOT. „Este o formă de protest, nicidecum trafic de droguri”, a spus avocatul său.

Avocatul activistului susţine că ancheta ar fi fost deschisă la începutul anului, după ce Cristian Dide ar fi sesizat DIICOT. El s-ar fi autodenunţat, arătând cât de uşor poate cumpăra canabis online. Le-a trimis coletele procurorilor şi asta l-a transformat în suspect de trafic.

„După acel autodenunţ în care a informat DIICOT-ul că achiziţionează produse cu conţinut de THC; mai departe, după ce el a achiziţionat aceste produse, el le-a şi trimis DIICOT, la mai multe structuri din ţară şi le-a solicitat să efectueze acte de urmărire penală. Acţiunea lui este o acţiune de protest, în mod evident”, a transmis avocatul lui Cristian Dide.

Citește și: Liderul protestatarilor – Cristian Dide, luat din tren de procurorii DIICOT. Anchetă pentru trafic de droguri

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Elevii Colegiului Național ,,Alexandru Ioan Cuza” s-au alăturat proiectului ,,Bucurie-ntr-o cutie”

Următorul articol

Preotul Bogdan Cristian Danu: „Fiți buni, dragii mei, fiți iertători și generoși. Nu sărbătorile trebuie să fie fericite, ci oamenii”

Cele mai recente articole de Actualitate