Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

Liderul protestatarilor – Cristian Dide, luat din tren de procurorii DIICOT. Anchetă pentru trafic de droguri

în Actualitate/Actualitatea politică/Justitie

Procurorii DIICOT au descins, luni, acasă la Cristian Dide, unul dintre cei mai cunoscuți protestatari #rezist. Acesta a fost luat din trenul de Iași și dus la locul perchezițiilor, în București.

Dide va fi audiat la structura DIICOT Iași, care coordonează ancheta. Activistul este unul dintre promotorii legalizării consumului de Cannabis în România.

Comunicat oficial: Colete cu stupefiante au fost trimise către DIICOT

La data de 22.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat un număr de 9 percheziții domiciliare, pe raza județelor Ilfov și Călărași și a municipiului București, la sediile unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane fizice suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și introducere în țară de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, o persoană a procurat din afara țării, dar și de pe teritoriul României, cantități de cannabis, pe care le-a deținut și distribuit prin intermediul unor societăți de curierat. O parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete către DIICOT – Structura Centrală și Serviciul Teritorial Iași.
În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate produse şi substanţe, susceptibile a face parte din categoria drogurilor.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași, vor fi conduse, în vedere audierii, un număr de 3 persoane.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul DCCO și al jandarmilor din cadrul BSIJ.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

UPDATE: Protestatarul Cristian Dide a fost reținut, luni seară, pentru 24 de ore, de către procurorii DIICOT Iași, fiind acuzat de introducere în țară și trafic cu droguri de mare risc.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*