Anchetă la IPJ Teleorman – Marcel Ciolacu solicită demiteri

în Actualitate/Actualitatea politică/Administratie

În urma dezvăluirilor șocante referitoare la abuzurile din azilele din România, premierul Marcel Ciolacu a cerut demisii în cadrul ședinței de Guvern de joi. Într-o mișcare cu iz electoral, premierul a cerut demiteri de șefi în mai multe județe.

În cadrul ședinței, Marcel Ciolacu a subliniat faptul că instituțiile responsabile cu supravegherea și controlul din azile trebuie să își asume răspunderea și să își facă datoria în mod corespunzător. El a avertizat că instituțiile care nu și-au îndeplinit atribuțiile în privința controalelor din azile ar putea fi desființate, dacă este necesar, pentru a asigura o abordare mai eficientă și responsabilă în acest domeniu.

De asemenea, premierul a anunțat că Poliția a deschis anchete la unele inspectorate de poliție în legătură cu cazurile de abuzuri din azilele de bătrâni, inclusiv la Teleorman.

„Domnul secretar de stat Bogdan Despescu m-a anunțat că a sispus deja controale la inspectoratele județene de poliție din Arad, Maramureș, Hunedoara, Teleorman, Vrancea și la nivelul Poliției Capitalei. Sunt ferm convins că demiterile și demisiile sunt necesare”, a spus Marcel Ciolacu.

„Este a treia şedinţă de Guvern în care discutăm situaţia din centrele pentru persoane vârstnice, copii şi persoane cu dizabilităţi. Suntem la finalul controlului la nivel naţional, şi deja există date şi fapte clare care ne obligă pe toţi să luăm anumite decizii ferme. 

Există o situaţie de netolerat, judeţe unde s-au găsit centre fără autorizaţie, care funcţionau clandestin, toate sub ochii funcţionarilor statului român. Plus alte centre cu probleme grave, închise sau cu activitatea suspendată. Este inadmisibil acest lucru. Cele mai multe asemenea cazuri sunt în Arad, Giurgiu, Constanţa, Maramureş, Hunedoara, Teleorman, Vrancea şi Bucureşti, mai ales în Sectorul 1. 

Solicit noului ministru al Muncii ca toţi şefii agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţii sociale, celebrul AJPIS, din aceste judeţe, plus şeful agenţiei municipale Bucureşti, să fie urgent suspendaţi din funcţie până la finalizarea anchetei disciplinare.

Am descoperit o problemă uriaşă cu munca la negru. Uneori erau condiţii de Evul Mediu în aceste centre în ceea ce priveşte condiţiile de muncă. Este clar că Inspecţia Muncii nu şi-a făcut datoria. Dna ministru, vă cer să luaţi aceeaşi măsură în cazul şefului acestei instituţii. Părerea mea este că trebuie să fim mult mai curajoşi şi să începem să desfiinţăm instituţii cu totul, instituţii care şi-au dovedit incapacitatea de a face faţă cerinţelor din acest moment.

Cer preşedinţilor din CJ în subordinea cărora se află DGASPC-urile să înceapă să schimbe toţi directorii din funcţie. Este evident că nu şi-au făcut treaba şi datoria. Dacă nu vor face asta, vor răspunde în faţa românilor care i-au ales”, a declarat Marcel Ciolacu, joi.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*