Dragnea, ieșire de la Rahova / INQUAM - Octav Ganea

Primele declarații ale lui Dragnea: „O să mă duc să lucrez la firma fiului meu”

în Actualitate/Actualitatea politică

Liviu Dragnea a început atacurile și amenințările după ce a fost eliberat condiționat din penitenciarul Rahova, la doar doi ani și două luni de la condamnare.

Liviu Dragnea a fost întrebat ce va face în perioada următoare și ce planuri de viitor are după eliberarea din închisoare. Acesta a precizat că va munci la firma fiului său și că deocamdată nu știe dacă se va reîntoarce în politică.

„În primul rând vreau să îmi caut de sănătate. A fost profund afectată cât timp am stat aici. Sănătatea mea a fost afectată serios și sper să găsesc soluții pentru a-mi reveni. O să mă duc să lucrez la firma fiului meu.

A fost o perioadă de doi ani de două luni de chin și suferință. Asta a fost aici, abuzuri și umilință și cea mai mare parte a populației a înțeles azi de ce a trebuit să ajung aici. Când am plecat eu, România era o țară prosperă, cu venituri decente, azi e o dictatură feroce. E afectată libertatea de exprimare. E amanetat viitorul României. Mă consider deținut politic pentru că am intrat nevinovat, mi s-a cerut să-mi recunosc vinovăția. Am refuzat. Judecătorii de la Giurgiu au avut curaj și au rezistat la presiuni”, a spus Liviu Dragnea atunci când a fost eliberat.

„Am primit vestea în timp ce ascultam radio, sincer. În toți acești doi ani am ascultat radio. În fiecare zi îmi imaginam cum este acasă, copiii, Irina, prietenii mei dragi, doamna avocat, doamna Flavia Teodosiu. Urmează în primul rând niște investigații de sănătate și cred că este nevoie de o reparație capitală pentru că din păcate dreptul meu la sănătate a fost călcat în picioare și nu numai dreptul meu ci drepturile tuturor celor care trăiesc în penitenciare, care sunt în penitenciare. Se pare că pentru unii un subiect tabu este o abordare proastă.

Din păcate în societatea românească s-a tot vehiculat și s-a tot indus ideea de a avea o abordare de Ev Mediu și pretenții de secolul 21. Acolo sunt oameni tratați în condiții inumane și lucrurile astea trebuie să înceteze. Vorbim totuși de ființe umane, nu de sclavi și nici de animale. În ceea ce privește ceea ce voi face în zilele următoare, o să încerc să mă bucur de viață. Starea mea de sănătate nu e bună, dar mama m-a înzestrat cu un organism puternic și sper să îmi revin. O să îmi fac analize și vom vedea. În nouă luni de zile, într-o stare de izolare, să ieși doar o oră afară și 23 de ore în celulă, ca și cum aș fi omorât pe cineva, au lăsat urme.

Acum, eu cred că cei care sunt în penitenciar, care conduc Penitenciarul Rahova acuma trebuie totuși să dea socoteală pentru toate abuzurile pe care le-au făcut. Ei ar trebui să fie cei mai interesați să respecte legea, nu să o încalce. La mine a fost o comandă de sus. O comandă foarte clară. Flavia se poate supăra pe mine, dar ea mi-a spus că i-a spus Predoiu când era ministrul Justiției că totul vine de la Iohannis. Asta știam și eu. Așa s-a cerut, așa s-a întâmplat”, a declarat Liviu Dragnea în fața casei sale din București.

„Normal că nu vreau să plec ca prostul din această viață. Dar, dumneavoastră, presa, ce ați păzit, în acești doi ani? Când se va trezi România, când se vor trezi românii din această apocalipsă, de dorința nemărginită a lui Iohannis, de lăcomia celor care au venit la putere”, a mai punctat Dragnea.

El a fost întrebat dacă crede că în acești doi ani petrecuți în penitenciar s-a reabilitat și a răspuns ironic: „Sigur nu am băut în cei doi ani”. Întrebat cum găsește PSD, Dragnea a răspuns: „Praf. Un partid fără personalitate”.
Chestionat dacă va reveni în politică și în PSD, Dragnea a răspuns: „Dacă voi găsi răspunsul la două întrebări: dacă am cu cine și am pentru cine. Mă gândesc”.

Fostul lider al PSD a fost eliberat condiționat din penitenciar astăzi. Tribunalul Giurgiu a dezbătut joi cererea de eliberare condiţionată a acestuia. El trebuia să execute o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Completul de judecată este format din Adriana Pencea, președintele Tribunalului Giurgiu și judecătorul Andrei Buliga.

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*