liberinteleorman.ro

Primarul din Alexandria insistă: „Teldrum era o companie fanion a României și Viorica Dăncilă e un premier foarte bun”

21 martie 2019

Carmen Dumitrescu

Victor Drăgușin insistă în a le oferi alegătorilor lui porția zilnică de aberații. După ce a acuzat ziarul Liber în Teleorman de faptul că a adus falimentul la Interagro și insolvența la Teldrum, primarul Alexandriei continuă să facă afirmații șocante, legate de acest subiect. El insistă asupra faptului că există o conspirație ocultă a propagandiștilor pentru a lăsa sute de oameni pe drumuri și pentru a discredita Teleormanul, care a dat țării cel puțin „o companie fanion a României” (referindu-se la Teldrum) și „un prim ministru în exercițiu foarte bun” (referindu-se la Viorica Dăncilă).

În postarea adresată lui Dacian Cioloș, Drăgușin se laudă în primul rând cu Teldrum: „Dacă nu știți, Teldrum era o companie fanion a României și are ca obiect de activitate DRUMURI ȘI PODURI. Sigur că a lucrat cu statul, că doar el prin instituțiile sale poate genera comenzi de acest fel. Acum cei peste 700 de angajați își cam caută de muncă, dar firme de drumuri nu prea mai sunt în țară… ” Înțelegem, deci, că e în regulă să fraudezi bugetul național și european, atâta vreme cât firmele de drumuri sunt pe cale de dispariție. Practic, Teldrum e un fel de floare de colț pe care trebuie s-o protejăm chiar și dacă fură. Nu de alta, dar e păcat să piară specia…

Cel mai interesant moment al construcției argumentative a lui Drăgușin sau a consilierelor sale foarte inteligente este, însă, acela în care încearcă să inducă în mintea alegătorului potențial ideea că Liviu Dragnea e o victimă a presei răuvoitoare. Pentru că, de fapt, Teldrum nici nu are legătură cu Dragnea. Angajații companiei nu i-au întins niciodată covorul roșu șefului Dragnea, nu i-au organizat petreceri și nu i-au construit nici casele și afacerile. Îl cităm tot pe primar, că așa ceva avem ocazia să citim mai rar (poate doar pe pagina inteligentei Cristiana Alcea sau a grațioasei fine Cristina Teodorescu să mai avem prilejul): „Teleormanul are printre cele mai bune drumuri județene din țară și că a accesat aproape un miliard de euro din pre-aderare pentru asta, pe vremea când Dragnea era președinte CJ, că doar propaganda ostilă PSD a cheltuit probabil sume impresionante pentru discreditarea lui Dragnea și a PSD-ului care a îndrăznit să câștige alegerile cu mult peste 30%. Aproape 47%.

Cât mai medităm noi la banii pe care i-am cheltuit în propaganda noastră de discreditare a lui Dragnea, îi propunem și noi lui Drăgușin să mediteze puțin la următoarea speță: reprezentanții unui consiliu județean din țară au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii mai multor infracțiuni. Șeful consiliului județean în cauză a inițiat respectivul grup infracțional organizat din care au făcut parte mai mulți funcționari ai instituțiilor din administrația publică. Acest grup infracțional a avut drept scop principal obținerea în mod fraudulos a unor sume importante din contracte finanțate din fonduri publice și europene.

Domnule Drăgușin, dacă în speța asta consiliul județean ar fi cel al Teleormanului, șeful instituției ar fi Dragnea și firma prin care s-au furat banii europeni ar fi Teldrum, în ce fel s-ar fi putut manifesta presa (ostilă sau nu) ca să-și îndeplinească datoria asumată de a informa opinia publică cu privire la chestiuni de interes public? Să fi scris că Teldrum e o companie fanion a României? Și că furtul e perfect românesc? Așteptăm răspunsul dumneavoastră pe mail, cu cele mai bune intenții, evident!

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Cu sprijinul oamenilor buni, Relu Voicu a transformat proiectul „cărților de pe uliță” într-o cale de acces către cultură pentru copiii de la țară

Următorul articol

Pentru că „România merită mai mult!”, pesediștii ciopârțesc copaci la Turnu Măgurele ca să pună afișe electorale

Cele mai recente articole de Actualitatea politică