Primăria Alexandria plătește din bani publici servicii de publicitate prestate de Antena 3

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Orice incursiune în Sistemul Electronic de Achiziții Publice este o aventură. Pentru că nu știi niciodată ce le-a mai trecut prin cap autorităților să cumpere din bani publici. Și, cel puțin în Teleorman, achizițiile din banii noștri sunt absolut fascinante: vin spumant, bomboane, cafea, căști colorate, telefoane mobile. Am relatat despre toate aceste situații în trecut, pe măsură ce le-am descoperit. Acum, însă, constatăm că Primăria Alexandria a contractat pe banii noștri servicii de publicitate de la Antena 3.

Pe data de 24 mai, Antena 3 a câștigat un contract de publicitate și informare cu Primăria Alexandria. Postul de televiziune preferat de pesediștii din întreaga țară va trebui să asigure municipalității servicii de publicitate, „conform caietului de sarcini”. Am remarcat, totuși, că Antena 3 a mai lăsat din preț la Alexandria, valoarea contractului fiind de 1.995,00 lei. Ca de obicei, fiind suma mică, s-a mers pe ideea unei cumpărări directe, fără licitație, că oricum nu mai sunt alte trusturi de presă care să merite banii publici ai oamenilor din Alexandria. Totuși, având în vedere că serviciile de publicitate sunt achiziționate din banii noștri, poate ar fi totuși normal ca primăria să ne întrebe și pe noi de unde preferăm să ne luăm informațiile publice.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*