liberinteleorman.ro

La numai o zi după condamnarea lui Dragnea, Consiliul Județean Teleorman s-a întrunit să mai dea niște bani pentru Teldrum

Deși multă lume spera că, prin condamnarea lui Dragnea, s-ar fi dat un exemplu de vulnerabilitate în fața legii celor din administrația publică, obișnuiți să ne cheltuie banii în interese proprii, se pare că lucrurile nu stau deloc așa. Cel puțin, nu la Consiliul Județean Teleorman, unde, la numai o zi după condamnarea cea mai așteptată din istoria României democratice, Dănuț Cristescu a convocat consilierii județeni și a aprobat devizul general actualizat pentru obiectivele de investiţii privind modernizarea drumurilor județene DJ 612 Călineşti (DJ 703) – Antoneşti km 48+080 – 55+594(7,514 km) și DJ 506 Scurtu Mare(DJ 701) – Negreni, km 87+000 – 94+160 (7,160 km). Vorbim, așadar, despre modernizarea a 7 kilometri de drum județean pentru care județul va plăti, din banii noștri, 13 milioane de lei. Bani care merg, așa cum Sistemul Electronic de Achiziții Publice ne arată clar, către Teldrum.

Pe data de 15 mai a acestui an, Teldrum a reușit să bifeze un contract de 13.030.756 lei pentru realizarea a 7 kilometri de drum pe ruta DJ612 Călinești-Antonești. Durata contractului este de minim 60 de luni, din care 2 luni sunt perioada de proiectare, 10 luni sunt dedicate execuției efective, 12 luni e perioada de obținere a acordurilor și avizelor și minim 36 de luni perioada de garanție a lucrărilor. Contractul a fost semnat cu Consiliul Județean Teleorman și, pentru a câștiga licitația, Teldrum s-a asociat cu o altă firmă de construcții, și anume Total Road, patronată de Cătălin Gruianu. Conform datelor publice, această firmă a dat lovitura cu un contract la Primăria Sectorului 4. În anul 2014, Total Road a primit un contract de nouă milioane euro pentru realizarea unor lucrări de reparații curente, modernizări și sistematizare pe verticală. Însă a oferit și asistență tehnică pentru niște lucrări din Călimănești, Brezoi, Iași și Cluj de unde a încasat în jur de 80.000 euro. Mai mult, Total Road este o firmă cunoscută pentru asocierile repetate cu societatea Interfrigo Logists din Pitești, unde acționar este chiar Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea.

În postarea sa de pe Facebook, legată de ședință, Cristescu vorbește în special despre această „măreață realizare”, de a mai da cadou niște bani către Teldrum, astfel încât șeful lui să se simtă mai bine în pușcărie.

„Am prezidat astăzi ședința ordinară a Consiliului Județean Teleorman, în care, împreună cu colegii consilieri județeni am adoptat 12 hotărâri de consiliu județean. Toate hotărârile au avut la bază proiectele pe care le-am inițiat. Printre hotărârile cele mai importante adoptate azi s-au aflat cele referitoare la: aprobarea devizului general actualizat pentru obiectivele de investiţii privind modernizarea drumurilor județene DJ 612 Călineşti (DJ 703) – Antoneşti km 48+080 – 55+594(7,514 km) și DJ 506 Scurtu Mare(DJ 701) – Negreni, km 87+000 – 94+160 (7,160 km.)” , a scris Cristescu pe pagina sa de Facebook.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Primăria Alexandria plătește din bani publici servicii de publicitate prestate de Antena 3

Următorul articol

Redeschiderea dosarului Teldrum e cerută din nou în fața instanței! Primul termen: 6 iunie

Cele mai recente articole de Actualitatea politică