liberinteleorman.ro

Poliţiştii îi previn pe teleormăneni

29 septembrie 2014

În intervalul 29 septembrie-3 octombrie 2014, la nivelul judeţului Teleorman, se va derula cea de-a noua ediţie a manifestării „Săptămâna prevenirii criminalităţii”. În acest sens, pe raza întregului judeţ se vor desfăşura activităţi structurate pe priorităţile naţionale stabilite pentru anul în curs, dar şi pe domeniul siguranţei rutiere.

Calendarul activităţilor ce se vor desfăşura în perioada de referinţă a debutat cu lansarea evenimentului în cadrul unui briefing cu mass-media, în care ofițerul de prevenire Florin Durcă de la Compartimentul de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii a prezentat partenerii implicaţi în activităţile preventive şi a agendei de lucru pentru fiecare zi din această săptămână.

După conferință, luni, ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii s-au deplasat, împreună cu poliţistul de proximitate şi reprezentantul Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog Teleorman, în municipiul Alexandria, la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu”, unde au desfăşurat activităţi educativ-preventive cu elevii claselor a IX-a pe tema delincvenţei juvenile.

Marți, 30 septembrie, acțiunile se vor ax ape Prevenirea victimizării minorilor. Ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii se vor deplasa, împreună cu reprezentantul fundaţiei „Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie” din judeţul Teleorman, în municipiul Turnu Măgurele, la Clubul Copiilor unde vor desfăşura activităţi educativ-preventive pe tema victimizării minorilor cu elevii din clasele primare şi gimnaziale (prezentări power-point, filme educative, discuţii cu elevii şi cadrele didactice).

Pe 1 octombrie se va face prevenirea furturilor. Ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vor organiza o activitate cu caracter informativ-preventiv, în comuna Vităneşti, ocazie cu care se va urmări pregătirea antivictimală a cetăţenilor cu privire la  furturile din locuinţe şi dependinţe precum şi a furturilor de animale.

Ziua de 2 octombrie va fi dedicată Prevenirii infracţiunilor comise cu violenţă. Polițiștii vor organiza o activitate cu caracter informativ-preventiv, în comuna Nanov, ocazie cu care se va urmări pregătirea antivictimală a cetăţenilor cu privire la comiterea infracţiunilor comise cu violenţă.

Data de 3 octombrie va fi destinată Siguranţei rutiere. Se vor organiza activităţi cu caracter preventiv – educativ cu tematică rutieră în unităţile de învăţământ. La nivelul municipiilor şi oraşelor vor fi reactivate patrulele şcolare care vor acţiona, împreună cu poliţiştii rutieri, în zona unităţilor de învăţământ asigurând fluirea/defluirea elevilor la/de la orele de curs.

Poliţiştii teleormăneni vor organiza şi desfăşura, la nivelul întregului judeţ, o gamă amplă de activităţi preventive avându-se în vedere, în mod special, disciplinarea pietonilor cât şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier.

 

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Desene și imagini din Alexandria lui Victor Drăgușin

Următorul articol

Universitatea Alexandria – CS Brazi 1-0

Cele mai recente articole de Actualitate