Desene și imagini din Alexandria lui Victor Drăgușin

în Administratie

Monica Vasilescu

dragusinAlexăndrenii care vor să vadă cum va arăta municipiul peste ani și ani trebuie să arunce o privire peste desenele primarului Victor Drăgușin. Pentru că este an electoral, încă de la începutul lui 2014, edilul-șef al Alexandriei a adus în fața poporului alexăndrean tot felul de obiective, care de care mai impunătoare. Fiindcă nu are de gând să plece curând de la cârma administrației publice locale și pentru că dorește să puncteze electoral, astăzi, acesta a adunat planurile sale pentru municipiu și le-a reamintit public, în cadrul unei conferințe de presă. Încă o dată, primarul a rostit proiecte mărețe precum: pasaj suprateran, parc industrial, pădure ca în basme, stadion ca în afară.

padure - planArătând imagini cu ajutorului unui videoproiector, primarul a vorbit despre construirea unei zone ecourbanistice în Euroregiunea Dunărea de Jos-modele de dezvoltare urbană durabilă prin programul de cooperare transfrontalieră Romania-Bulgaria 2014-2020. Tipul investiției propuse – PT, cu valoarea de 150.000 lei. Proiectul este blocat din pricina unor aspecte juridice, în sensul că amplasamentul obiectivului dig se află în curs de transfer din domeniul public al statului român și administrarea Apelor Române în domeniul public al municipiului și administrarea Consiliului Local al municipiului Alexandria.centru multifunctional tineri

Pe planșe a apărut și un Centru Multifuncțional pentru tineri, cu o valoare de 150.000 lei, plan care se află în stadiu de aprobare a documentației tehnice în Consiliul Local Alexandria. Primarul vrea pentru oraș parcare supraterană centrală în zona blocului Modern, tipul investiției propuse fiind în procedura de SF. Investiția se ridică la 50.000 lei.

Reconfigurarea traficului rutier și pietonal în zona centrală a Alexandriei-pasaj rutier-în valoare de 150.000 lei, este un proiect în curs de realizare, care, recunoaște și primarul, este mult discutat și a dat multe bătăi de cap șoferilor.

reconfigurare traficÎn curs de implementare este și reabilitarea adăpostului pentru familii, persoane adulte și copii aflați în dificultate, proiectul de 3.989.459,58 lei fiind în proces de licitație pentru atribuire contract execuție în derulare. Finanțarea este asigurată prin POR 2007-2013.

Un alt plan finanțat din POR 2007-2013 se referă la Ferma Grupului Școlar Agricol, care costă 16.345.648,50 lei, investiția aceasta este în curs de implementare (proceduri de atribuire contracte de servicii în curs de derulare (dirigenție de șantier, asistență tehnică, informare și publicitate etc).

În prezent, se pregătește reabilitarea și modernizarea rețelei stradale în Alexandria. Tipul investiției propuse – Expertiză tehnică, DALI, având valoarea de 150.000 lei. Se fac racorduri la utilități – Bl. G Modern destinat locuințelor pentru tineri – specialiști din sănătate. Valoarea investiției este de 75.484 lei.

stadionÎn șirul investițiilor au apărut proiecte noi. Este vorba despre propunerea de modernizare a stadionului municipal din Alexandria, care se află într-o stare avansată de degradare, dar și sala polivalentă, nereparată de cel puțin 10 ani.

Acestea și altele sunt obiective pe care primarul Victor Drăgușin le explică, în litera promisiunii, alexăndrenilor și spune că ei îl pot judeca în 2016, la cererea unui nou vot, dacă nu le-a dus la îndeplinire.

2 Comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*