liberinteleorman.ro

Politicienii Teleormanului nu-și părăsesc județul de sărbători

21 decembrie 2014

sarbatoriCarmen Dumitrescu
Apropierea sărbătorilor de iarnă nu vine la pachet doar cu grija de a pune câte ceva mai special pe masă, ci și cu preocupări legate de alegerea unei destinații de vacanță pentru petrecerea celor câteva zile de sărbătoare. Și pentru că grija meniului de sărbători nu face parte din paleta de preocupări a politicienilor, atunci e clar că aceștia trebuie să aibă problemele lor, legate de felul în care pot împăca și capra, și varza ( a se citi și vacanța satisfăcătoare, și teama de judecata publicului). Astfel, dacă oamenii de afaceri ai județului și-au petrecut deja o parte din vacanță pe insule exotice, politicienii activi în administrație trebuie să fie mai atenți cu felul în care își planifică escapadele, cei mai mulți dintre ei așteptând finalizarea mandatului pentru a-și programa o vacanță exotică. De aceea, în mod deloc suprinzător, dintre oamenii politici ai Teleormanului, niciunul nu declară public că își va petrece sărbătorile în altă parte decât în județul lor de suflet, alături de oamenii dragi . Că va exista mereu o discrepanță între ceea ce ei declară și ceea ce fac, asta e o altă problemă. Dar teleormănenii s-au obișnuit să fie adormiți cu povești despre decență iar în prag de Crăciun, când toți suntem mai buni, locuitorii județului cred tot ce aud, pentru că adevărul nu prea contează, atunci când te lupți doar cu grija meniului de sărbători.
Adi GadeaPreședintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea încheie unul dintre cei mai glorioși ani ai carierei lui. În cursul lui 2014 el a învățat să vorbească bine în public, și-a consolidat relația cu mass-media și a dus la bun sfârșit câteva dintre obiectivele prevăzute în planul său de activitate. Cu toate acestea, el nu s-a gândit să-și ofere recompensa printr-o vacanță de sărbători, astfel că a ales să rămână acasă cu familia de Crăciun, urmând să stabilească la timpul potrivit dacă Anul Nou îl va găsi sau nu tot la Turnu Măgurele: “Mai mult ca sigur îmi voi petrece Crăciunul acasă, împreună cu familia, pentru că despre asta e Crăciunul… despre familie și liniște. Încă nu am niciun plan sigur pentru Revelion, dar e posibil să plec pe undeva. Voi lua decizia asta, însă, atunci, în funcție de circumstanțe.”
dragusinVictor Drăgușin, primarul Alexandriei, se află la finalul unui an destul de agitat. A coordonat o campanie electorală grea, s-a preocupat de administrarea orașului, astfel încât primăria să nu încheie anul cu deficit, ci cu excedent și, mai mult decât orice, a învățat să socializeze online. Cu toate acestea, nici el nu dorește să intre acum într-un concediu prelungit, pentru a putea pleca de pe meleagurile burnasiene către vreo insulă exotică, unde să poată pescui după voia inimii, considerând că îi va fi mai comod să petreacă sărbătoarea nașterii Domnului acasă, cu familia și Anul nou în fața Casei de Cultură cu alexăndrenii: “Îmi voi petrece Crăciunul acasă, în familie. N-aș putea să plec nici dacă mi-aș dori, pentru că momentan e mai bine să fiu aici. Nici de Revelion nu intenționez să plec pe undeva, așa că voi păstra tradiția ciocnirii unui pahar de șampanie cu alexăndrenii, privind împreună focul de artificii, pe care l-am programat pentru noaptea dintre ani.”

 
Cristi DuicaPrimarul de la Roșiorii de Vede, Cristi Duică a avut și el un an destul de agitat. Campania electorală și grija pentru finalizarea unor proiecte l-au ținut ocupat suficient cât să-și permită, la final de an, o vacanță scurtă pe undeva prin țară sau chiar în străinătate. Ei bine, în mod deloc suprinzător, nici Cristi Duică nu s-a arătat interesat de perspectivă, ba chiar a insistat pe faptul că singurul mod de a-și petrece sărbătorile iernii este la el în Roșiori, cu familia și prietenii: “Nu plec nicăieri! Rămân acasă! Cu siguranță îmi voi petrece Crăciunul în familie și probabil că Revelionul îl voi petrece cu familia și niște prieteni tot aici în oraș. În plus, am planificat și un foc de artificii pentru noaptea de Revelion și consider că e mai bine să fiu printre ai mei. Nu plec în vacanță anul ăsta, nu am nici gânduri de genul ăsta, cu atât mai puțin planuri… ”

 

 

Secretarul general adjunct al Guvernului, Liviu Neagu încheie acum unul dintre cei mai buni ani ai vieții lui, din punctul de vedere al carierei. Deși a obținut un scor nu tocmai flatant la europarlamentare, în anul 2014 el a știut să încheie alianțe cu puternicii momentului pentru a-și asigura o poziție privilegiată în aparatul de stat. Și a reușit. A devenit cunoscut în politica națională și a știut să-și joace cărțile la fel de bine ca Dragnea, astfel că într-un timp scurt s-a ridicat peste majoritatea politicienilor din județ. Cu toate acestea, nici el nu și-a planificat vreo vacanță exotică, preferând să rămână alături de cei dragi de sărbători: “De Crăciun voi fi acasă, alături de cei dragi iar de Revelion voi pleca probabil la Straja, o localitate din Hunedoara, pentru că îmi place să schiez.”
eugenUnul dintre liderii de seamă ai PNL Teleorman este Eugen Pîrvulescu, care încheie, și el, un an destul de obositor. Campaniile electorale îl țin ocupat pe liberal de o bună perioadă de timp, el demonstrând că în calitate de șef de campanie, reușește să obțină rezultate din care partidul are mai mult de câștigat decât el. Pentru că, deși în partid a crescut mai repede decât alți colegi de-ai săi, ceea ce nu era prea dificil având în vedere slaba competiție din PNL, până acum el n-a reușit să culeagă laurii victoriei, contextul politic general fiindu-i nefavorabil. Totuși, implicarea asiduă de până acum ar fi trebuit să-l determine și pe acest politician vizibil al județului să își petreacă vacanța într-un loc exotic de pe mapamond. În mod suprinzător, nici Pîrvulescu nu se declară vreun fan al excursiilor exorbitante, declarând că vrea să fie acasă de sărbători: “De când am intrat în politică, îmi petrec tot mai puțin timp cu familia. Acesta este motivul pentru care nu o să plec nici anul acesta din județ de sărbători. O să fiu acasă cu familia și prietenii atât de Crăciun, cât și de Anul Nou. Sincer să fiu, nu cred să fi plecat vreodată din Teleorman de sărbători. Pur și simplu, am crezut mereu că sărbătorile iernii sunt un prilej de bucurie familială. Nu un pretext să pleci în vacanțe exotice… ”
barbuSecretarul executiv al PDL Teleorman, Cristi Barbu n-are nici el planuri de vacanță. Însă, dintre toți cei intervievați pe această temă, primarul de la Suhaia e singurul care a avut onestitatea de a spune că nu face acest lucru doar din grija pentru imagine: “Cât voi fi primar la Suhaia eu nu voi pleca în excursii exotice. Mi se pare că dă prost la imagine. Pentru că chiar dacă mi-aș permite astfel de vacanțe, eu nu pot să fac așa ceva, când în jurul meu oamenii abia au ce mânca… Așa că îmi voi petrece Crăciunul acasă iar Anul Nou la Rânca. Oricum, de Crăciun vreau să tai un porc împreună cu oamenii de la mine din comună și să-l mâncăm împreună iar în noaptea de Anul Nou am programat un foc de artificii, așa cum fac în fiecare an. În plus, nu știu de ce aș pleca prin vacanțe în străinătate, când avem o țară așa de frumoasă….”
Viorica-DancilaEuroparlamentarul Viorica Dăncilă a avut și ea un an destul de greu. Campania electorală a ținut-o ocupată la fel de mult ca și proiectele sale din Parlamentul European. Dar pentru că ea își petrece, prin natura profesiei, o mare parte din an în străinătate, sărbătorile de iarnă sunt un prilej de a reveni în sânul familiei și de a se bucura de niște zile liniștite în Videle: „De sărbători revin în țară…. Vreau să-mi petrec Crăciunul acasă, împreună cu soțul meu, fiul meu și prietena lui iar de Revelion am planificat o mică deplasare la munte, în Poiana Brașov. Oricum, mi-am propus să mă bucur de câteva zile liniștite acasă, în care să ascult colinde, să fac prăjituri, sarmale, să-mi vizitez rudele și să aștept colindători. Cred că în asta constă și frumusețea acestei perioade. Cel puțin, pentru mine… ”
timotei-stuparuSenatorul de Teleorman, Timotei Stuparu se află la finele unui an în care și-a asumat să fie vizibil, în calitate de purtător de cuvânt al campaniei PSD. Cu toate acestea, Stuparu nu s-a lăsat niciodată agitat de evenimente și a tratat toate situațiile cu moderație, astfel că nici vacanța de iarnă nu-l entuziasmează prea mult. De aceea, și-a propus să rămână acasă și să se bucure de sărbători alături de familie: “N-am plecat eu în vacanțe când eram tânăr, nu mai plec acum!”

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Povestea Fulviei și a celor treizeci de arginți

Următorul articol

“Drăgnezeu” le arată pisica pesediştilor?

Cele mai recente articole de Actualitatea politică

Don't Miss