liberinteleorman.ro

Pesediştii şi apropiaţii lor lansează “Ofensiva Online”

4 decembrie 2014

 Fb2Carmen Dumitrescu

Dacă înainte de pierderea prezidenţialelor, foarte puţini pesedişti admiteau faptul că e important să-ţi menţii popularitatea în mediul virtual, acum tot mai multe conturi de Facebook încep să fie vizibile. Mai mult, gurile rele spun că PSD le interzicea membrilor săi ajunşi în poziţii de răspundere publică să mai fie activi pe reţelele de socializare, de frica unor gafe, care le-ar fi putut dăuna la capitolul imagine. Ne gândim astfel, la mai mulţi consilieri locali şi judeţeni, dar şi la alţi oameni vizibili ai partidului roşu, care obişnuiau să-şi posteze pe contul personal de socializare fotografii de la petreceri, care puneau în evidenţă o parte prea… umană a lor. De aceea, mulţi au apelat la soluţia deschiderii unor conturi fictive de Facebook, conturi ce le permiteau să vadă ce fac toţi ceilalţi, fără ca imaginea lor publică să aibă de suferit.

Fb 1Totuşi, constatând că mediul online are un impact semnificativ asupra voturilor obţinute de partid, se pare că pesediştii şi apropiaţii lor apolitici au decis să-şi asume identităţile pe reţelele de socializare, având totuşi grijă ca pe conturile respective să nu apară decât postări care au legătură cu viaţa lor profesională. Desigur, mai sunt încă destui consilieri judeţeni care trebuie să înveţe lecţia promovării unei imagini în mod profesionist, şi ne gândim la Nela Ţigăneşteanu, de pildă, care are contul de Facebook plin de imagini care o afişează în ipostaze prea personale sau la Florin Neagu, care vede în contul de Facebook o modalitate de a le arăta celorlalţi că viaţa poate fi frumoasă, atunci când ai bani şi afaceri.

Fb3Cei care îşi petrec timpul liber pe Facebook au putut, totuşi, constata că atât prefectul, cât şi subprefectul de Teleorman şi-au pus la punct conturile şi, spre deosebire de timpurile în care nu erau atât de interesaţi de imaginea lor publică, acum atât Carmen Daniela Dan, cât şi Alexandriu Ceciu împărtăşesc prietenilor virtuali experienţele lor oficiale, postările personale fiind total eliminate din mediul virtual.

Şi pentru că Facebook-ul dă dependenţă, nici Victor Drăguşin n-a reuşit să renunţe la contul lui după alegeri, aşa cum le mărturisea unor tineri alexăndreni, ba chiar s-ar putea remarca faptul că după alegeri, acesta a devenit chiar mai sociabil, spunându-le “Bună dimineaţa”, în fiecare zi, alexăndrenilor din mediul online, oferindu-le şi nişte detalii legate de starea vremii. Cât despre Adrian Gâdea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, acesta a fost întotdeauna atent la imaginea lui publică şi, nefiindu-i oricum prea drag să se expună, împărtăşeşte prietenilor lui numai experienţe din campanie şi, uneori, întâlniri oficiale ce au loc în cadrul instituţiei pe care o conduce.

Oricum, pierderea alegerilor pare să fi avut un efect asupra pesediştilor şi apropiaţilor lor apolitici, pentru că mediul online a devenit o preocupare a lor. Şi dacă utilizatorii celebri ai reţelelor de socializare vor învăţa şi cum să nu se facă de râs în sfera virtualului, sunt ceva şanse ca popularitatea să redevină unul dintre atributele partidului roşu din Teleorman.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Drăguşin va îi trimite câte o scrisoare pe lună lui Iohannis

Următorul articol

Culegeţi laurii înfrângerii…

Cele mai recente articole de Actualitatea politică