Drăguşin va îi trimite câte o scrisoare pe lună lui Iohannis

în Actualitatea politică

Victor DragusinCarmen Dumitrescu

Şeful de campanie al PSD Teleorman este mulţumit. Nu de rezultatul alegerilor la nivel naţional, dar crede în continuare în impactul puternic al partidului pe care îl reprezintă la nivel local. Cel puţin asta declară Victor Drăguşin, care susţine că ar vrea să poată avea încredere în Klaus Iohannis, dacă în spatele acestuia nu s-ar afla vechea gardă a democrat-liberalismului. Mai mult, se pare că şeful de campanie al PSD a fost foarte impresionat de faptul că, într-o fiţuică locală, a circulat un set de obiective ale noului preşedinte, care pretindea ca principala lui preocupare într-un eventual mandat va fi aducerea investitorilor în Alexandria şi Vaslui. Impresionat de grija lui Iohannis pentru Alexandria, primarul Victor Drăguşin şi-a propus ca, din luna ianuarie, să-i trimită noului preşedinte câte o scrisoare, în care să-i solicite îndeplinirea acestei promisiuni electorale: “Am stat de vorbă cu colegii, am analizat rezultatele… Faptul că am obţinut locul 3 pe ţară în ceeea ce înseamnă voturi pentru Victor Ponta raportat la numărul de locuitori ai judeţului iar reşedinţa pe care o conduc a obţinut locul 2 pe ţară în privinţa voturilor pentru Ponta, mă determină în mod justificat să fiu mulţumit. O să fac, lunar, începând cu 1 ianuarie, câte o scrisoare domnului preşedinte ales, să-i aduc aminte de ceea ce vehicula într-o fiţuică aruncată în oraş în campanie, prin care îşi exprima două priorităţi: să aducă investitori în Teleorman şi în Vaslui. Eu o să mă refer doar la Teleorman. A spus că asta va fi principala lui preocupare. Şi m-aş bucura ca noul preşedinte să genereze locuri de muncă în judeţul Teleorman. ”

Mai mult, şeful de campanie a comentat şi rezultatele obţinute de adversarii săi în Teleorman, menţionând că i se pare aproape ridicol faptul că reprezentanţii PDL şi PNL se laudă cu rezultatul obţinut, acesta fiind, în fapt, foarte slab. Practic, potrivit lui Drăguşin, rezultatul alegerilor s-a datorat imaginii nepătate a lui Iohannis, şi nu credibilităţii reprezentanţilor locali şi judeţeni ai celor două partide de Dreapta care s-au unit în vederea câştigării alegerilor: “Am luat act din presă că cei de la PDL şi PNl se lăudau că au obţinut rezultate foarte bune. Eu nu ştiu cum au ei curaj să se ducă ei la Bucureşti cu locul 38 din 40… Votul politic a fost în primul tur. 25% înseamnă credibilitatea PNL-ului şi PDL-ului în Teleorman, restul sigur au crezut că preşedintele Iohannis va fi altceva decât un om politic. Sunt  convins că acesta a fost, pe fond, votul. ”

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*